Öğretmen Yetiştirme ve Yetiştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un genelgesiyle geçen yıl ilk kez 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün sadece bir gün değil, 24 Kasım'ı da içine alan hafta boyunca, 81 ilde ve yurt dışı temsilciliklerde kutlanmaya başladığını anımsattı. 
 
Etkinliklerin yer aldığı siteye yoğun ilgi
 
Boyacı, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinin takip edilebildiği "https://ogretmen.meb.gov.tr/24kasim//" internet adresini kullanıma açtıklarını belirterek, "Hafta boyunca düzenlediğimiz etkinliklere katılım sağlayan öğretmen sayısı 750 bini geçti. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." dedi.
 
 
Kutlama etkinliklerinde neler var?
 
  • Öğretmenler Günü kapsamında Türkiye'nin terörle mücadelesinde şehit öğretmenlerin karakalem resimlerinin yer aldığı ilk sanal sergi izlenime sunuldu. Güzel sanatlar lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin eserleri de sanal ortamda sergileniyor. 
  • "Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor" grupları, öğretmenlere ve tüm halka yönelik konserler düzenliyor. Sanatçı Sümer Ezgü de Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor grubuyla yaptığı düetiyle kutlama etkinliklerine renk katıyor. 
  • Psikiyatrist ve yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun "Çocuk Gelişiminde Öğretmen" isimli söyleşisi de etkinlikler arasında yer alıyor. 
  • Öğretmenler için film gösterim saatinde Mavi Bisiklet, Kız Kardeşim Mommo, Balık ve Bal filmleri seçildi. 
  • Orta Asya Antik ve Türk Müziğinin temsilcilerinden Arslanbek Sultanbekov de öğretmenlere özel türkülerini seslendirdi.