Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakçı, MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından Sakıp Sabancı Basın Merkezinde düzenlenen Basın Merkezi Toplantılarına katılarak gazetecilere yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

MEB bünyesinde 111 bilgi işlem personelinin bulunduğunu aktaran Tırnakçı, MEB´de kullanılan yazılımların tamamının yerli kaynaklarla Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde geliştirildiğini belirterek ekip, teknik ve donanım olarak üst düzeyde çalışmalar yürüttüklerini, Bakanlık’ın bütün genel müdürlüklerinin taleplerini verimli bir şekilde karşıladıklarını kaydetti.

Toplam 80 modülün altyapı çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Tırnakçı, öğretmenlere rotasyon modülünün de hazır olduğunu söyledi.

Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen "not defteri" uygulamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Tırnakçı, sistemle öğretmenlerin, istedikleri her yerden cep telefonu veya akıllı cihazlarıyla öğrencilerinin yazılı notu, performans ve proje notu gibi bilgilerine ulaşabileceğini belirterek sistemi öğretmenlerle veliler arasındaki iletişimi güçlendirmek için hayata geçirdiklerini kaydetti.