Bir öğretmenin 36 yaşında olmasına karşın 46 yıllık gözükmesi tam bir skandalı ortaya çıkardı.

Milli Eğitim Bakanlığının 71 sahte öğretmeni görevden alması sonrasında devam eden incelemede skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bakanlık MEBSİS’teki 913 bin öğretmenin diploma bilgilerinin tek tek kontrol edilmesini istedi.

Bazı öğretmenler, sistemdeki diploma bilgilerinin 1 Ocak’a sabitlendiğini görürken, İstanbul’da görev yapan sınıf öğretmeni A.G, 1976 doğumlu olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre 1970’de göreve başlamış. Diploma bilgilerinde problem bulunan öğretmenler üst makamlara başvurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı bu gelişmeler üzerine sistemde genel bir saldırı olmadığını, şifrelerin 3. Şahıslarla paylaşılmaması gerektiğini açıkladı. Sistemdeki hatalı verilerden ise okul müdürleri sorumlu olacak.

İşte 36 yaşında ama sisteme göre 46 yıldır öğretmenli yapan öğretmenin açıklamaları;

“MEBSİS‘te öğrenim bilgilerimi açınca 01.01.1970’te Kırıkkale Üniversitesi’nden mezun olmuş göründüğümü fark ettim. O tarihte bu üniversite hiç yok. Üniversite, 1992’de kuruldu. Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü 2004’te bitirdim. 2008’de öğretmen olarak atandım. 8 yıllık öğretmenim ama sistemde 46 yıllık görünüyorum.

MEBSİS’te ben doğmadan 6 yıl önce üniversiteyi bitirmiş, atanmış görünüyorum. Sistemdeki tüm verilerim doğruydu. Hizmet yılı ve hizmet puanlarım halen doğru. Ama diploma bilgilerinde ciddi sorun var. Birçok arkadaşım da benzer durumda. Sistemde verilerimi, düzelttirmeye çalışıyorum. Diplomamdan eminim. Ama insan kendinden şüpheye düşüyor. Diplomadaki soğuk damgayı bile kontrol ettim. Diplomasında sorun olmayan öğretmenler, birileri tarafından sabote edilmeye çalışılıyor” diye anlattı.

mebajans.com