Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya kutlamalarıyla ilgili okullara Aralık ayında uyarı yazısı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı.

MEB’in yaptığı değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, kurumlarda "milli ve kültürel değerlere" aykırı olduğu öne sürülen ve öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacağı belirtilen etkinliklerin yapılamayacağı hüküm altına alındı.

Düzenlemeyle ayrıca, milletlerarası özel öğretim kurumlarının uyguladıkları öğretim programlarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanması zorunluluğu getirildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz Aralık ayında özel okullarda düzenlenen Noel, Cadılar Bayramı, Paskalya gibi etkinliklere ilişkin bazı medya kuruluşlarında ‘velilerin şikayetçi olduğu’ olduğu yönünde haberler basına yansımıştı.

Haberler üzerine MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fetullah Güner, tüm illere "Eğitim Kurumlarında Düzenlenecek Sosyal Etkinlikler" konulu yazı göndermişti.

Söz konusu yazıda özel okullar Noel, Cadılar Bayramı, Paskalya gibi etkinlikler konusunda uyarılmıştı.Yazıda tüm etkinliklerin Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alan "Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine" uygun olarak düzenlenmesi gerektiği kaydedilmişti.