Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen 27 Haziran 2015 tarihli ehliyet sınavı yapıldı. Binlerce sürücü adayı belirlenen okullarda test sınava tabi tutuldu. Motorlu taşıtlar sınavı (MTSAS) olarak da bilinen ehliyet sınavı 27 Haziran 2015 tarihinde saat 11:00‘da başlayıp 12:00‘de sona erdi.  Trafikte araç sürüşü için vatandaşların ehliyet almaları gerekiyor. Türkiye’de farklı araç sınıflarına yönelik olarak ehliyet kursları bulunuyor. Farklı dönemlerden oluşan ehliyet eğitimleri ile birlikte artık vatandaşların çok daha doğru bir trafik eğitimi ve araç sürüş deneyimine ulaşabilmeleri sağlanabiliyor. Adayların başarılı olabilmeleri için 70 puan ve üzeri puan alması gereken ehliyet sınavına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sınavda ilk yardım dersi, trafik ve çevre dersi ve araç tekniği dersi üzerinden farklı oranlarda sorular bulunuyor.

MEB, henüz sınav sonuçlarını açıklamadı ancak soru ve cevapları yayınladı. Adaylar MEB'in yayınladığı soru kitapçığına bakarak puanlarını tahmin etmeye çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavından alınacak sonuç ile ehliyet alabilme hakkına sahip olabileceğinden ehliyet adayları için büyük bir heyecan oluşuyor. 2015 yılı içerisinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu'na göre, bir yıl içerisinde 9 defa gerçekleştirilen ehliyet sınavı sayısı 6'ya indirilmişti.