Taslak ders kitapları incelemesi bugüne kadar yalnızca öğretmenlerden oluşan komisyonlar tarafından manuel olarak yapılmaktayken bu yıldan itibaren incelemelerimizin el emeğiyle yapılmasının yanı sıra inceleme sürecinin başında ve sonunda intihal taraması yapılacaktır. Bir şirket tarafından Millî Eğitim Bakanlığı’na hibe edilmiştir. Tamamen yerli ve millî olan bu yazılımın MEB’e hibe edilmesiyle ilgili protokol töreni MEB Başöğretmen salonunda 02/03/2018 tarihinde düzenlenmiştir.
 
Millî Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu´nda gerçekleşen protokol, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ile Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer tarafından imzalandı. Fırat Üniversitesi, tamamen Türk mühendislerin emeğiyle oluşturulan intihal.net benzerlik tespit programı sayesinde ders kitapları incelemesinde yerli ve millî bir yazılım kullanılacak. Kurul Başkanı Alpaslan Durmuş, intihal.net benzerlik tespit yazılımının FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadelede önemli bir kazanım olduğunu ifade etti

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına bir yıllık kullanımı hibe edilen intihal.net benzerlik tespit yazılımıyla, bu sene itibarıyla manuel yapılan incelemelerin yanı sıra inceleme sürecinin başında ve sonunda olmak üzere iki kez de intihal taraması yapılabilecek. Hibe edilen yazılım, Millî Eğitim Bakanlığının ücretsiz dağıttığı ders kitapları ve öğretim materyallerinin incelenmesinde de kullanılacak.