Boyacı, dijitalleşme konusunda öğretmenlerin güçlendirilmesi için UNICEF ile başlatılan projede, Kovid-19 salgını döneminde öğretmenlerin uzaktan eğitimle gerçekleştirdikleri canlı derslerdeki becerilerinin desteklenmesinin amaçlandığını anlatan Boyacı, projenin üç ana bileşininin bulunduğunu belirtti.
 
Uzaktan eğitim ve öğretimde on-line eğitim platformlarında özü itibarıyla öğretmenin rolünün değişmediğini ancak öğrenci ile kurdukları iletişim akslarının değiştiğini dile getiren Boyacı, "Öncelikle şu soruyu sorduk, uzaktan eğitimde öğrencilerin motivasyonu nasıl olacak? Örneğin sınıfta öğrenciler fiziksel olarak yerleştirilir, acaba on-line ortamda fiziksel yerleşim planlarının öğretime yansıması nasıl olacak? Örneğin öğrencilerimizin derse katılması nasıl olacak? Bu birinci bileşenimiz. Yani geleneksel ortamdan farklılaşan sınıf yönetiminin boyutlarını buraya olabildiğince aktarmaya, öğretmenlerimize bu konuda beceri kazandırmaya gayret gösterdik." dedi.
 
Sınıflarda, "öğrenci-öğrenci", "öğrenci-öğretmen", "öğrenci-materyal" etkileşimi olmak üzere 3 etkileşimin yaşandığına dikkati çeken Boyacı, uzaktan öğretim ortamlarında bu 3 etkileşimin daha etkili kurulması için bir beceri seti hazırlandığını söyledi. Boyacı, ikinci bileşen olarak da öğretmenlere EBA'nın bir öğretim platformu olarak daha etkili kullanımına yönelik çalışma yaptıklarını aktardı.
 
Sayıları 1 milyonu bulan öğretmenler için uzaktan eğitimde dijital materyal hazırlama imkanlarının desteklenmesinin de üçüncü bileşen olduğunu anlatan Boyacı, her branşa yönelik dijital öğretim materyallerinin hazırlanması konusunda çalışıldığını vurguladı. Proje kapsamında "V-fabrika" yazılımının etkin şekilde kullanılmasına ilişkin bir beceri seti hazırlandığını belirten Boyacı, bu yılın sonuna kadar 300 bin öğretmene yönelik eğitimlerin açılacağını kaydetti.

MEB