MEB'in 1 kişi için 81 il valiliğine yazı yazmasını ve bunun için elektronik ortamda bir yazılım oluşturulmamasını daha önce eleştirmiştik.

Gözümüze çarpan bir takım aksaklıkları tekrardan dile getirmek istiyoruz..

1-Rehabilitasyon merkezleri ve diğer özel kurumlardan ceza almış kişiler için tüm il ve ilçelere "görev verilmemesi" yazısı gönderilmektedir. 1 kişi için binlerce kağıt israfı yapılmaktadır.

Çözümü : MEBBİS gibi bir sistemimiz varken yazı konusundaki ısrarı anlamamaktayız. Örneğin İstanbuldaki özel kurum müdürü özel öğretim kurumları yönetmeliğine göre ceza aldığı zaman bağlı bulunduğu il bu yazıyı Milli Eğitim Bakanlığına göndermelidir. Kişi Sistem üzerinden yasaklanmalıdır. Türkiyenin hangi ilinden/ilçesinden girilse kişiye görev verilemeyecektir.

2-Kayıp Mühür Yazısı: A ili B ilçesi C kasabasındaki kaybolan bir mühür için 81 ile yazı çıkarılmaktadır.

Çözümü: Bize göre bu konu çözümsüzdür. Mühür kaybolsa dahi elimize gelen belgenin hangi tarihte düzenlendiğini bilemeyiz. İmzanın tetkikini yapamayız. Sadece kağıt israfı olarak görüyoruz.

3-MTSK dönem planları: 16 Mayıs 2013 tarihli haberimizde dönem planları hakkında hakkında detaylı bilgi vermiştik.

Çözümü: Dönem planlarından kurumlar birinci derecede sorumludur. Bağlı bulundukları Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermelerine gerek yoktur. Çünkü zaten bu bilgiler MEBBİS'e işlenmiştir.

4-Üyelerimizin bize ilettiği bir konu da Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Açık Öğretim sınavlarıdır.

Örneğin 5 dersten sınava girecek öğrencinin eline tüm derslerin yer aldığı kitapçık verilmektedir.

Sınıf uygulaması getirilerek bu durum rahatlıkla çözülebilir. Her öğrenci için sayfalarca kitapçık verilmesi kağıt israfıdır.

Sonuç itibari ile çok fazla yazı dönmektedir. En azından bu yazışma trafiği azaltılabilir. Hem çalışanlarımız hem ülkemiz için detaylardaki bu ayrıntılara dikkat edilmeklidir.

Memurlar.net