Seminerler, 32. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı için hazırlık amacıyla gerçekleştirilecek ve 19 Şubat 2024 ile 29 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak başvurulara yönelik olacak. Seminerler, uzaktan eğitim yöntemiyle Zoom platformu üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Hangi branşlardan öğretmenlerin seminere alınacağına gelince, ortaokul düzeyinde Matematik, Bilişim Teknolojileri ve Fen Bilgisi branşlarında çalışan öğretmenler ile lise düzeyinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilişim Teknolojileri branşlarında çalışan öğretmenler seminere katılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, seminerler için belirlenen eğiticilere kolaylık sağlamak amacıyla resmi bir yazı gönderdi. Bu yazıda, Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında görevlendirilen kişilere, olimpiyat programlarını tanıtma ve yaygınlaştırma çalışmalarında destek olmaları için bilgi ve işbirliği sağlanması talimatı yer aldı.


Bakanlık tarafından gönderilen resmi yazı şöyle:

Başkanlığımız bünyesinde yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında tanıtım ve yaygınlaştırma çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Ek'li listeli kişiler 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren  1 yıl süre ile belirtilen illeri içeren bölgelerde Olimpiyat Elçisi olarak görevlendirilmişlerdir.

Olimpiyat Elçilerine listede belirtilen sorumlu oldukları illerde yapılacak olimpiyat programları
tanıtım çalışmalarında imkan ve işbirliği sağlanması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.