Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınavı ile ilgili merak edilen soruları cevapladı. Liselere Geçiş Sistemi adı verilen LGS için sınav takvimi belli oldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada LGS'nin 2 Haziran Pazar günü gerçekleşeceğini bu kararın en önemli sebebinin bayram öncesinde öğrencilerin sınava girerek yaz tatil planlarını daha rahat yapmalarını teşvik amaçlı düşünüldüğü belirtildi.

Sınav takvimine uygun olarak hazırlanacak sorular 8. sınıf öğretim müfredatında yer alan konu ve kazanımları kapsayacak. Liselere giriş için başvuru tarihleri henüz paylaşılmadı. Konu ile ilgili yakın zamanda LGS başvuru tarihlerinin paylaşılması bekleniyor.

LGS Sınavında Sorular Değişecek mi?

Liseye giriş için gerekli olan LGS sınavının sonuçları 2 Haziran tarihinde yapılacak. Sınav sonrası ÖSYM'nin belirleyeceği sonuç açıklama tarihine göre planlanacak. LGS sınavında soru sayısı veya soru şekli değişiyor mu?

Bakan Tekin konu ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Müfredat sisteminin değişimine yönelik ilk adımların atıldığı bugünlerde 2024 yılı içerisinde yapılacak LGS sınavının soru sayısı veya soru şeklinde herhangi bir değişiklik olmayacağı bilgisine yer verildi.