Eğitim İş'ten yapılan açıklama şöyle: Zonguldak Rehberlik Araştırma Merkezi müdürü olarak görev yapan sendikamız üyesi Remzi KARAKAYA, müdürlük değerlendirme puanının düşük verilmesi nedeni ile görev süresinin uzatılmaması üzerine açtığı davalarda, Zonguldak İdare Mahkemesi 3 ayrı davada da üyemizi haklı bularak idari işlemin iptaline karar vermiş olmasına rağmen ısrarla görevine iade edilmemiştir.
 
Üyemiz ve Eğitim-İş Zonguldak Şubemizce kararlı şekilde yürütülen hukuk mücadelesinde, mahkeme kararlarının gereği gibi uygulanmadığı gerekçesi ile yapılan suç duyurusu neticesinde görülen yargılamada, Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesi, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının, görevinin gereklerini yerine getirmedikleri bu suretle de üyemizin mesleğinde ilerlemesine engel olarak zararına neden oldukları gerekçesi ile görevi kötüye kullanma suçunu işlediklerine ve neticesinde de 5 ay hapis cezasına mahkum edilmelerine karar vererek hükmün açıklanmasının da geri bırakılması yönünde hüküm tesis etmiştir.

Eğitim İş olarak, en başından itibaren her platformda yürüttüğümüz yönetici tasfiyesine ilişkin süreç kararlılıkla takip edilmeye devam edilecektir.

Mahkeme Kararını indirmek için tıklayınız