Manisa’da bir hafta önce kaybolan ve önceki gün Manisa’da bir su kuyusunda cesedi bulunan 15 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Coşkun’un katil zanlısı üvey babanın polise verdiği ifadede, doğayı çok seven Ahmet’i kendi köyüne pikniğe götürme vaadiyle kandırdığı, başına sopayla defalarla vurup, önceden aldığı çuvala koyarak kuyuya attığını söylediği öğrenildi. Bir cemaate ait yurtta dini eğitim veren Müştak M. ile Elif M ile geçen ağustos ayında evlendikleri öğrenildi.

Karşıyaka’daki Atakent Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Ahmet Coşkun, geçen 12 Şubat’ta Bolu’dan gelen teyzesi Esma Koç’u görmek için dedesi Ahmet Koç’un Esatpaşa Mahallesi’ndeki evine gitti. Dedesinin evinden kendi evlerinde unuttuğu USB belleği almaya gideceğini söyleyerek ayrılan Coşkun’dan bir daha haber alınamadı.  Coşkun’u bulamayan aile durumu polise bildirdi. Yapılan araştırma sonucunda Coşkun’un cep telefonunun IMEI numarasını alan polis ekipleri, Manisa Yunusemre ilçesi Recepli Mahallesi yakınlarından sinyal aldı. Ekipler, Ahmet Coşkun’un cesedini önceki gün bir su kuyusunda buldu.IFrame

Tek gözü de görmüyor

Liseli Ahmet Coşkun’un cesedinin, ayağına taş bağlanmış halde kuyuda bulunmasıyla ilgili üvey babası Müştak M. gözaltına alındı. Sorgulanan Müştak M.’nin şüpheli ifadeleri üzerine yapılan detaylı sorgulamada, cinayetle ilgili tüm detayları anlattı. Müştak M.’nin, Ahmet Coşkun’un annesine aşık olduktan sonra, ilk önce liseli genci evliliğe ikna ettiği, ardından da Coşkun annesini ikna etmesini sağladığı ortaya çıktı. Oğluna çok düşkün olan Elif M.’nin evliliği düşünmemesine rağmen oğlunu kırmamak için evliliği kabul ettiği belirtildi. Bir gözü protez olan ve eşinden 10 yaş küçük olan Müştak M.’nin bu nedenle kompleks yaşadığı, Elif M.’nin oğluna olan düşkünlüğü nedeniyle de cinayete karar verdiğini itiraf ettiği ortaya çıktı. Katil Müştak M.’nin, Ahmet Coşkun’u, kayıplara karıştığı gün pikniğe götürme bahanesiyle aldığı, ardından olayın yaşandığı kendi köyü olan Recepli Köyü’ne götürdüğü, burada da arkasından saldırıp sopayla başına defalarca vurduğu belirlendi.

Taşla dolu çuvala koyup kuyuya attı

Talihsiz liseliyi henüz ölmeden yine nalburdan aldığı çuvala koyup içine de taş dolduran Müştak M.’nin, daha sonra çuvalı su kuyusuna attığı tespit edildi. Sopayla çuvalı aldığı nalbura polis tarafından ulaşıldı. Sorgulanan Müştak M.’nin, Elif M.’nin oğluna olan düşkünlüğü nedeniyle Ahmet Coşkun’u rakibi olarak görmeye başladığını ve onu ortadan kaldırırsa Elif M. ile daha güzel bir hayatının olacağını düşündüğü söylediği ileri sürüldü.

Mesajları silip ‘canım oğlum nasılsın’ yazmış

Katil Müştak M.’nin, olayın ardından önce kendi sonra Ahmet’in cep telefonundan yaptıkları konuşmaların kayıtlarını sildiği, ardından da hiçbir şey olmamış gibi cinayetten sonra “Canım oğlum bu Cuma bana mesaj atmadın, seni çok özledim nasılsın” diye mesaj gönderdiği tespit edildi.

Üvey baba anneyi suçladı!

Liseli Ahmet’in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen öz annesi Elif M., üvey babası Müştak M. ve cinayete yardım ettiği öne sürülen Müştak M.’nin arkadaşı Y.K. savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Cinayeti itiraf eden Müştak M.’nin, “Olaydan sonra eşimi aradım. ‘O işi hallettim’ dedim. O da bana ‘Bunu daha sonra konuşalım’ dedi” diye konuştuğu ancak anne Elif M.’nin suçlamayı kabul etmediği öğrenildi.

Annesini katiliyle evlenmeye ikna etti

Dede Ahmet Koç ile aynı sokakta oturan Hatice Kurnaz, “Ahmet çok sakin bir çocuktu, annesinden izin almadan hiçbir yere gitmezdi. Ahmet yurtta kalıyordu, Çiğli’de bir cemaate ait yurtta kalıyordu. Hocası önce onu ikna etmiş. Görünüşe göre Ahmet’i çok seviyordu” dedi. Ailenin karşı komşusu Duygu Burcu Gür ise, “Böyle bir canilik olamaz. Çocuk çok efendiydi, hiçbir arkadaşıyla kavgası olmazdı. Babası olacak o kişi kadınların yanından ayrılmadı, Elif ablanın telefonunu elinden bırakmadı ve onun konuşmasına izin vermedi. Ahmet ailesiyle sorunu olmayan birisiydi. Annesi evlenmek istememişti, Ahmet vesile olmuş, ‘Ne olur anne sen bu kişiyle evlenir misin’ demiş” diye konuştu.

Menemen halkı linç etmek istedi

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan M.M., Elif M., cinayete yardım ettiği gerekçesiyle yakalanan M.M.’nin arkadaşı Y.K.’nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilen M.M. polis otosuna bindirilirken Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık katil zanlısına tepki gösterdi. Polis kalabalığı güçlükle kontrol etti.  

İlgili Haber: Liseli Ahmet cinayetinde yeni gelişme! Annesi cinayet zanlısından hamileymiş!