Florya Uğur Koleji eğitimcileri bu konuda özellikle hedeflerin uzman bir rehber öğretmen tarafından öğrenci ile birlikte belirlenmesi gerekitiğini belirtti.

Velilerin tercihlerde öğrenciyi baskılamaması gerektiği öğrencinin uzman rehberlik servislerindeki danışman öğretmenlerle birlikte hedeflerini belirlemeleri gerektiğine dikkat çekti.

LGS TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN 19 TEMMUZ!

Florya Uğur Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Selen Balkaya, “Öğrencilerin kendi özgür iradesiyle tercih yapması esastır. Kendi hedeflerinizi belirleyin. Hangi alanda ilgili olduğunuzu ve ileride ne yapmak istediğinizi düşünün. Meslek veya üniversite tercihlerinizi mutlaka göz önünde bulundurun. Liselerin kontenjanlarını ve geçmiş yıllardaki taban puanlarını inceleyin.Taban puanlarınızın tercih etmek istediğiniz okulların puanlarına yakın olmasına mutlaka dikkat edin. Tercihlerinizi yaparken son başvuru tarihlerine uymayı unutmayın. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan bu belirli bir süre içinde tercihlerinizi tamamlamaları gerekmekte. Tercihlerinizi yaparken dikkatli olun ve doğru seçimleri yapmaya çalışın. Unutmayın, tercihleriniz geleceğiniz üzerinde etkili olabilir. Eğer kararsızsanız veya yardıma ihtiyacınız varsa rehberlik öğretmeninizden destek almalısınız” dedi.

“İLK 2 TERCİHİNİ HAYALİNDEKİ LİSELERİNİ YAZABİLİRLER”

Florya Uğur Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Selen Balkaya, “Yerel tercihlerde esas olan yüzdelik dilimidir. Öğrenci yüzdelik dilimine göre merkezi yerleştirmeyle alan liseleri tercih yapabilirler. Burada yüzdelik dilim öğrenciler ilk 2 tercihini hayalindeki liselerini yazabilirler. Merkezi yerleştirmeyle puanla alınan liselerde Milli Eğitim Bakanlığı yerel tercihleri yüzdelik dilime göre alıyor. Burada Milli Eğitim burada öncelik OBP puan üstünlüğüne bakılır, sonra 8. sınıf yılsonu başarı puanına bakılıyor. Sonra 7. sınıf yılsonu başarı puanına bakıyor. Sonra 6. sınıfın yılsonu başarı puanına bakıyor. Bu sefer bakılınca yine eşitlik devam ediyor ondan sonra 8. sınıf devamsızlığına bakılıyor. Bu da eşitse tercih önceliğine bakıyor. Eğer bu da eşitse doğum tarihine bakıyor yaşı küçük olan yerleştiriliyor. Merkezi yerleştirmelerde yüzdelik dilim çok önemlidir. Öğrenci tercih yaptığı zaman yüzdelik dilimine göre yerleştirme yapılacaktır” diye konuştu.

Mutlaka tercih etmeyi düşündükleri liseleri ziyaret etmeleri gerektiğine dikkat çeken Florya Uğur Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Selen Balkaya, “ Okulu gezip ortamı, öğretmenleri ve öğrencileri gözlemleyin.

“İNGİLİZCE’DE TÜRKİYE ORTALAMASININ 5 KAT ÜZERİNDE BAŞARI”

İngilizce'de Türkiye ortalamasının 5 katı bir başarı elde ettiklerini belirten Florya Uğur Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Selen Balkaya, “Çok önem verdiğimiz yabancı dil eğitiminde yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunu sınav netlerinde bu yıl da gördük.Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi, İngilizce ve Din Kültürü alanlarında da başarı grafiğimiz çok yüksek” diye konuştu.

Florya Uğur Koleji, gerekli puanı alan öğrencilere yüzde 100'e varan eğitim bursuna ilave olarak yemek bursu da sağlıyor.