Muğla ili uzun zamanın ardından eğitimdeki başarı çıtasını zirveye çıkardı.Bugün açıklanan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre iller arasında Türkiye 1.  43,7 toplam net ortalaması ile Muğla Oldu. Geçen yılki  31. sıradaki yerini en üst sıraya taşıyarak  Türkiye 1. Olan Muğlalı öğrencileri ve öğretmenlerini; Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi tebrik ediyorum.

LGS’de Muğla İlini Türkiye 1. Olduğunu Gösteren Liste;

Peki ama ne oldu da Muğla İl MEM orta sıralarda olan LGS başarısını zirveye taşıdı?

Muğla il Milli Eğitim Müdürlüğü,  “Başarının Sırrı” nı yapmış olduğu açıklamada öncelikli olarak ekip çalışması gösteriyor.

*2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Muğla Ölçme ve Değerlendirme Merkezi kuruluyor ve bu merkezde, 8.Sınıflarda bilginin beceriye dönüştüğü, anladığını yazma, yazdığını yorumlama gibi becerilerinin arttırılarak kazandırılması hedeflenen 3 Kazanım Değerlendirme sınavı yapılıyor. Yapılan bu sınavların ardından ise  İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile aylık değerlendirme toplantıları yapılarak İlçe, okul, öğrenci bazlı değerlendirmeler gerçekleştirilmiş.

*Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Akademik Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Üst Kurulu oluşturulmuş. Kurulan bu üst kurulda ise, yapılan sınavların ilçe, okul ve öğrenci bazlı olarak, başarı sıraları, ders başarıları, kazanımları ve eksik kazanımları tek tek İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, ders öğretmenleri ve rehber öğretmenler tarafından ayrıntılı olarak analiz edilmiş. Eksik kazanımların giderilmesi için ise öğrenci, okul, ilçe, il başarı ortalamalarının arttırılması için eylem planları hazırlanarak önlemler almanın yanı sıra veli bilgilendirme toplantıları yapılarak geri dönütler alınmış.

* İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Akademik Danışmanlık projesi uygulanmaya başlamış ki bu proje kapsamında, 8.sınıf öğrencilerinin akademik danışman öğretmenleri (her 6 öğrenciye bir öğretmen) okul-kurs devamsızlıklarını, ders başarılarını, sınavlara ait kazanımları ile ilgili analizlerini gerçekleştirmiş. Ayrıca, veliler ile düzenli olarak bilgilendirme toplantıları da yapılmış.

Kısacası Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu ve bunun gibi bir çok eğitim adına çalışmalar yapılarak Muğlalı öğrenciler  LGS’de Türkiye 1. Oldu. Yani başarıya giden yolda öğretmeniyle öğrencisiyle inanarak hep birlikte çalışmanın ürünü olarak Muğla Türkiye birinciliğine ulaşmış. Tebrikler Muğla…

 

Saygılar

Sedat DEGER

Tüm liste