Değişmeyen mantık olarak belirttiğimiz merkezi sınav sisteminin güncel adı ise hemen her öğrencinin ve öğrenci velisinin de bildiği üzere “Liselere Geçiş Sınavı” ya da bir başka deyişle LGS’dir. LGS’ye girecek öğrenciler tarafından ya da bu öğrencilerin aileleri tarafından en çok merak edilen şeylerin hemen hepsi LGS puan hesaplama sistemi ile alakalıdır. Bu nedenle bu yazıda LGS puan hesaplamanın önemine değineceğiz ve akabinde LGS puan hesaplama işlemini en kolay şekilde nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Haydi gelin hiç vaki kaybetmeyelim ve LGS puan hesaplamanın önemine değinerek başlayalım.

LGS Puan Hesaplamanın Önemi


KPSS ve YKS gibi sınavlarda olduğu gibi LGS’de de ortak ya da bir başka deyişle genel geçer bir puanlama sistemi vardır. Bu olgu, daha somut bir şekilde ifade edilecek olursa LGS’deki tüm soruları doğru cevaplayan herkes okul puanı eklenmeden önce sadece sınav özelinde aynı puanı alır. Ancak gerek gerçek LGS’de gerekse de LGS’ye hazırlık kapsamında girilen deneme sınavlarında tüm soruları doğru cevaplamak imkansızdır. Bu bağlamda LGS puan hesaplama sistemlerinden birini kullanabilmek lazım zira soruların hepsini doğru cevaplamadığınız sürece LGS puan hesaplama işlemi yapmak kelimenin tam anlamıyla vakit kaybıdır ancak yine de LGS puan hesaplama işlemi yapmak önemlidir çünkü hedeflenen liselerin geçmiş yıldaki öğrenci aldığı puan ile kendi puanımızı karşılaştırarak hedefimize ne kadar yakınız ya da ne kadar uzağız görmeliyiz ve bunun da en işlevsel yolu LGS puan hesaplama sisteminden geçer.

Aldığınız Puanlarla Hangi Liselere Gidebileceğinizi Görün!

LGS puan hesaplama robotu sadece LGS puan hesaplamanızı yapmaz. Ayrıca LGS yüzdelik diliminizi de sizlere yansıtır ve aldığınız LGS puanı ile hangi liselere gidebileceğinizi sizlere gösterir.