Konuyla ilgili Guncelegitim.com'a açıklama yapan, Ferit Burak Saydam: ''www.change.org sitesinde kampanya başlattım. Kampanya birkaç günde 10 bin imza aldı. Resmi itiraz başvurumuzu da yaptık. Resmi itiraz başvurusunu, ve kampanyamızı tekrar gündeme getirebilir misiniz?'' dedi.

 

Ziya Selçuk ve 2 diğer muhatap daha tarafına Ferit Burak Saydam bu kampanyayı başlattı

1 Haziran 2019  Cumartesi günü yapılan LGS  sınavındaki Fen Bilimleri A kitapçığı 9.soru iptal edilmeli. Boyanın düzgün dağılması aynı yüklü pozitif taneciklerin birbirini itmesini ifade edebilir ancak yüzeyin heryerinin negatif yüklü olması da boyanın homojen dagilmasinda etkilidir.Yani B şıkkı yanlıştır denemez. Ders kitabında  da konu ile ilgili "Otomotiv ve beyaz eşya sanayisinde de cisimler boyanirken  elektriklenmeden faydalanılır. Yüzeyler sprey boya kullanılarak boyanır. Sprey içindeki boyayı elektrik yüküyle yükler. Yüklü boya ile zemin arasında oluşan çekim kuvveti sayesinde yüzey boyanir." denilmektedir. Dolayısıyla bu haliyle sorunun cevabı C şıkkı olamaz.

Konu ile ilgili kamuoyunda duyarlılık oluşturulması amacıyla kampanya başlatılmış olup, yetkili mercilerden de gerekli iş ve işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Soruya itiraz resmi başvuruları 5 iş günü içerisinde eitiraz.meb.gov.tr adresine yapılmalıdır. "Resmi olarak yapılmayan itirazlar değerlendirilmeyecektir" denilmektedir MEB Ortaöğretim  Sınav Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü sitesinde

Kampanya linki: http://chng.it/kJtXPLdqLY

 

 

İlgili Haber:


LGS'de İtiraz Edilen FEN Sorusu ile İlgili MEB Açıklama Yaptı

 


LGS'deki Tartışmalı Fen Bilimleri Soruları TBMM Gündeminde!

 


LGS Fen Bilimleri Sınavında bu soruya itiraz edildi

 


LGS Sorularına Ne Zamana Kadar ve Nasıl İtiraz Edilir?

 


LGS'de Çok Tartışılan Fen Sorusu İptal Edilecek Mi?