Sözcü'den Latfi SANSÜR'ün haberine göre; Aydın’da Koçarlı Atatürk İlköğretim Okulu’nda LGS’ye giren ortaokul son sınıf öğrencisi Y.H.Ç.’ye ait cevap anahtarı sınıfta unutuldu. Skandal, sınavdan sonra cevap anahtarını bulan hizmetlinin okul müdürüne haber vermesi üzerine ortaya çıktı.

Oğlunun hakkını aramak için girişimlerde bulunan anne Meral Çakır, yaşadıklarını anlattı:

 

SIRANIN ÜZERİNDE HİZMETLİ BULDU

– Oğlum, Atatürk İlköğretim Okulu’nda sınava girdi. Sınav sonunda soru kitapçığını ve cevap anahtarını sınav sorumlusuna teslim etmiş, teslim ettiğine ilişkin tutanağa imza atmış. Ancak nasıl olduysa cevap anahtarı sınıfta, sıranın üzerinde unutulmuş.

– Sınav sonrası sınıfı temizleyen hizmetli kitapçıkları bularak okul müdürüne teslim etmiş. Okul müdürü pazartesi günü beni çağırıp durumu anlattı. Şoke oldum. Kitapçık için tutanak tutulduğunu, bakanlıktan alınacak görüş doğrultusunda işlem yapılacağını söyledi.


BÖYLE BİR HATA AFFEDİLMEZ

– Çocuğumun bütün emekleri gitti. Belki bir fen lisesini kazanırdı veya kazanamazdı. Önemli olan sınava girme cesareti ve deneyimiydi. Böyle bir hata affedilemez. En ufak bir hata çocukların geleceklerine mal olabiliyor. Beni en çok yıkan ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıklıoğlu'nun tavrı oldu. Bakanlık ile görüşeceğini ve bizi bilgilendireceğini söyledi. Salı günü ısrarlarım sonunda yoğun olduğu için arayamadığını belirtti.


DÜNYA BAŞIMA YIKILDI

– Müdür bana böyle olayların trafik kazası gibi herkesin başına gelebileceğini, herkesin hata yapabileceğini söyledi. Ardından “Bir hata olmuş büyütülecek bir şey yok. Zaten oğlun fen lisesine girecek bir çocuk değil” dedi. Dünya başıma yıkıldı.

 

PSİKOLOJİSİ BOZULDU, OKULA GİTMİYOR

– Not ortalaması 85 olan çocuğumun sınava girmesi önemliydi. Oğlum olayı öğrendikten sonra okula gitmek istemedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıklıoğlu, “Zaten bu sınav da önemli bir sınav değildi” diyerek olayı küçümsemeye çalıştı. Önemli değilse bu kadar duyuru, görevlendirme ve denetim neden yapıldı. Oğlum sınavdan sıfır almış olacak. Psikolojisi bozuldu, sınav sonrası okula gitmek istemiyor. Yasal yollardan çocuğumun hakkını sonuna kadar arayacağım.

Sözcü