Soruda LGS (Liselere Geçiş Sınavı) Başvuruları

Milli Eğitim Bakanlığı sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin yapılacak merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzunu yayınladı. Kılavuz ışığında LGS başvurularını 10 soruda ele alalım.

1.   Sınav ne zaman ve nasıl yapılacak?

 8.sınıf merkezi sınav uygulaması 1 Haziran 2019 Cumartesi günü, 1. oturum saat 09.30’da; ikinci oturum saat 11.30’da yapılacak.

 2.   Öğrenciler sınava girmek zorundalar mı?

 Merkezî sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak zorunlu değildir. Fakat kılavuz ekinde yer alan okullara (Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları) gitmek isteyen öğrenciler sınava girmesi ve yeterli puanı alması gerekmektedir.

3. Sınav başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Öğrenci velileri sınav başvurularını 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden (e-okul.meb.gov.tr/) yapacaklar. Başvuru yapıldıktan sonra okul müdürlüğüne gidilerek başvurunun onaylanmasını talep edecekler. Okul müdürlükleri başvurunun 2  adet çıktısını alarak veliye inceletip imzalatacaklar ve mühürleyerek 1 nüshasını öğrenci velisine teslim edecekler.

4. Sınavda kaç soru sorulacak ve ne kadar süre tanınacak?

Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır. Birinci oturum,50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecek.