Çüngüş Kaymakamı Ahmet Başer tarafından kravat takmayan bir personele verilen "Uyarma" cezasını ve tepkileri okuyucularımızla paylaşıyoruz.  

https://pbs.twimg.com/media/CY3Q_auWAAAuaxX.jpg

İşte o Kaymakam’ın uyarısı:

Sayın İdris Karakuş İlgi sayılı yazımız gereğince İlçemiz Kaymakamı Sayın Ahmet BAŞER'in 05.01.2016 Salı Günü saat 10.30 sıralarında kurumlarda yapmış olduğu denetim kontrolünde Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun olmadığınız görülmüş ve tarafınızdan bu konuyla ilgili savunmanız istenmiştir. Bu konuyla ilgili olarak Kaymakamlığımıza vermiş olduğunuz yazılı savunmanız devlet memurlarının uyması gereken kılık kıyafet kurallarına uymamayı gerektirecek yeterlilikte bulunmamıştır. Sizi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 125.Maddesinin A bendinin g) fıkrası gereğince belirlenen Kılık ve Kıyafet hükümlerine aykırı davranmak suçunu işlemiş olmanız nedeniyle Uyarma cezası ile cezalandırılmış bulunmaktasınız. Bundan sonraki davranışlarınızda daha dikkatli olmanızın gerektiğini disiplin cezasını gerektirecek hal ve davranışlarınızdan kaçınmanızı aksi taktirde hakkınızda idari ve hukuki işlemin başlatılacağının bilinmesini;

Rica ederim

Tepkiler:

samsunlugur
ilgili sendikaları bir adım öne alalım.

suphi55
Sayın yetkililer ne olur en azından medeniyet yularından kurtarın bizi.Onun yerine yaka kartı gelsin.

lala174
Yalova kaymakamına özenmiştir..Nede olsa akla ilk o gelir

fwabagnale33
Anamm benim memleketim :) laa orda doğru düzgün nüfus yok herkes işinde gücünde de bence kaymakam egosunu tatmin ediyor .

okuryazar3
Bu kadar şekilci zihniyete ne denir ki!?Kravat kılık kıyafet yasasının" kadük yasalar" statüsünde olduğunu fark edip, yönetmeliklerle dayatıldığını artık milenyum çağında ülke yönetimini işgal edenler gündeme alıp değiştirebilmeli! Boynumda sallanan o kravatı ve giymek zorunda bırakıldığım takım elbise gömleklerimi emekli olduğum gün yakacağım.Allah ömür verdiği sürece de takım elbise,gömlek ve kravat üçlüsünden kendimi koruyacağım:)

mehmet aktaş
Görgüsüze makam vermeyeceğin üstlerine yalakalık yapar alttakilerini ezmeye çalışır. Kaymakam olmuş ama sendikal haklardan uluslarası sözleşmelerden bi haber. Özendiğin batı 200 yıl önce kıravat boyunduruğundan kurtuldu. şekicisin şekilci..

Volkan Altun
Zaten zor bir kentte çalışan öğretmene hayatı da zorlaştırır . sonra çüngüş te öğretmen neden kalmıyor?

SGK rehberi - memurlar.net