Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bugün sandık başında. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak.

 

Oy vermeye farklı kostümler, araçlar ve hayvanlarla gelen bazı seçmenler ilginç görüntüler oluşturdu.

 

Düzce'de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanacağı Beyciler İlkokulu'na, kendi tasarladığı astronot kostümüyle geldi.

 

Kral da var astronot da: Sandık başından ilginç kareler

Kral da var astronot da: Sandık başından ilginç kareler

 

Adana'nın yöresel kıyafetlerini giyen 63 yaşındaki emekli Şahin Ünal, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde Buhara Ortaokulu'na gitti. Ünal, giydiği şalvar takımı ve elinde tespihiyle oyunu kullandı.

 

Bornova'da at eğitmeni Faruk Ceren oy kullanacağı Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na, Bayraklı'daki öğrencisi Melisa Onuk ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ne at üstünde geldi.

 

İstanbul'da bir vatandaş, oy kullanmaya tavuğuyla geldi.

 

Antalya'da bir seçmen, oy kullanmaya papağanıyla gitti.

 

Oy kullanan bir vatandaş: "Büyükşehirlerde muhtar olmasın, sadece köylerde olsun! Gereksiz masraf."

 

 

Candan Erçetin sandık görevlisi oldu: Aynı okulda Cem Yılmaz oy kullandı

 

Candan Erçetin sandık görevlisi oldu: Aynı okulda Cem Yılmaz oy kullandı

İstanbul’da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde oy kullanma işlemi saat 08.00 itibariyle başladı. Sanat ve spor dünyasından birçok ünlü isim de oy kullanmak için sandık başına geçti.

 

Sanatçı Candan Erçetin, İstanbul’da Levent’te bulunan Lütfi Banat İlkokulu’nda 1245 numaralı sandıkta görevli oldu.

 

Öte yandan komedyen Cem Yılmaz da 1244 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Yılmaz, oy kullanma işleminin ardından okuldan ayrılırken gazetecilerle şakalaştı.

Bir muhabirin “zorlandınız mı katlarken, biraz vakit geçiyor herhalde” sorusuna ise Yılmaz, “Sizin esprilerinizi kim yazıyor. Bana amatör geldi de” cevabı duyanları kahkahaya boğdu. Ardından “Şimdi kimler kimler geliyor. Tarkan’ı gördüm” diyerek yürüyen Yılmaz, elektrikli bisikletine binerek okuldan ayrıldı.

 

İbrahim Kutluay da 1244 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Seçimin herkes için hayırlı olması temennisinde bulunan Kutluay daha sonra okuldan ayrıldı.

Kaynak: T24.com.tr