Fethiye'nin birleştirilmiş sınıflı Kaya İlkokulu'nda 1. 2. ve 4. sınıf öğrencileri kendi hikâyelerini kendileri yazıyor. 

Okulda bu yıl hayata geçirilen proje kapsamında; öğrenciler kendi hikâyelerini yazdılar, öğretmenleri de fotoğraflarını çekti, düzenledi ve kitap haline getirdi. 

24 öğrencisi olan Kaya İlkokulu'nda birinci sınıftan 1, ikinci sınıftan 5 ve dördüncü sınıftan da 2 öğrenci olmak üzere toplam 8 öğrencinin özgün hikâyeleri öğretmenleri tarafından baskıya hazır hale getirildi. 

Okul Müdürü ve aynı zamanda 4. sınıf öğretmeni olan Hasan ŞAHİN, projenin okulda öğretmen ve öğrenciler arasında, köyde ise veliler arasında büyük bir heyecan yarattığını belirtti. Bütün öğrencilerin hikâye yazmak için çaba harcadığını ancak bu yıl hepsini düzenleme ve kitap haline getirme çalışmasını yetiştiremediklerini, projenin önümüzdeki yıl da geliştirilerek devam edeceğini söyledi. 

Projenin ortaya çıkış hikâyesi ise şöyle: 

1 ve 2. sınıf öğretmeni Halim BAYSAN, 2.sınıf öğrencilerinin yazdığı günlükleri okuyup değerlendirirken öğrencilerin yaşadıkları önemli olaylara ait duygularını çok güzel ifade ettiklerini fark eder. Hem bu öğrencileri ve hem de diğer öğrencilerini cesaretlendirmek, yazmaya teşvik etmek için yaşadıkları güzel olayları, ilginç deneyimlerini, hayallerini hikayeleştirirlerse kitap haline getirebileceği sözünü verir. Böylece BU BENİM HİKÂYEM projesi başlamış olur. 

Öncelikle 2. ve 4. sınıf öğrencilerini heveslendiren bu çalışmaya, okumaya geçtikten sonra 1. sınıf öğrencileri de katılır. Ortak teması SEVGİ olan hikâyeler öğretmen tarafından düzenlenir, konu ile ilgili fotoğraflar yine öğretmen Halim BAYSAN tarafından çekilir. Öğrencinin anlatımı, öğrencinin fotoğrafları ile birleştirilerek hikâye haline gelir. 

Böylece tüm okulu bir atölyeye dönüştüren bu projede hedeflerinin her öğrencinin en az bir hikâyeye sahip olmasını sağlamak olduğunu söyleyen öğretmen Halim BAYSAN; öğrencilerin teneffüslerde bile hikâyeleri hakkında konuştuklarını, yazmanın çok güzel bir deneyim olduğunu, öğrencilerin üretirken öğrenmenin tadına vardıklarını, okuma ve yazma ile ilgili önemli bilgileri yazarken daha kalıcı şekilde öğrendiklerini, düşündüklerini ifade ederken işbirliği içinde çalışmayı kavradıklarını, bu çalışma sürecinin öğrencilerin özgüvenlerini olumlu şekilde etkilediğini, en önemli kazanımlarının da bu olduğunu belirtti.

guncelegitim.com