“Dün ülkemizi dışarıya karşı izole etmeye çalışıyorduk” diyen Bakan Koca, izolasyon kuralını artık şehir şehir uyguladıklarını, 83 milyonu oluşturan bireylerin izolasyon kuralını hayat tarzı olarak yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. Bakan Koca, “Başka seçeneğin olmadığını söyleyebilirim. Hepimizi eşit derece ilgilendiren, eşit derece tehdit eden virüse karşı birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Bakan Koca, evde izole edilmesi gereken hastaları dijital yöntemle takip edeceklerini belirterek "Yayılmaya karşı aldığımız bu sıkı tedbirin detaylarını daha sonra açıklayacağım. Bütün tedbirlerimize rağmen virüs kişiden kişiye bulaşmaya devam ediyor. Bunu kontrol altına almak zorundayız" diye konuştu.

İl İl koronavirüs haritası... Hangi ilde kaç vaka var? İllerdeki vaka dağılımı 7 Nisan...

Sağlık Bakanı Koca, ilk kez bazı illerdeki koronavinüs salgınının dağılım haritasını paylaştı. En çok vaka hangi ilde var? İstanbul’da hangi ilçelerde vaka yoğunluğu var? Ankara vaka dağılımı haritası... İl il koronavirüs vaka haritası...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde Bilim Kurulu üyelerinin telekonferansla katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Sağlık Bakanı Koca, son 24 saatte koronavirüs vaka sayısının 3 bin 892, vefat sayısının 76 olduğunu, toplam vefat sayısının 725'e ulaştığını bildirdi.

Türkiyede toplam vaka sayısı ise34 bin 109'a ulaştı.

İl il koronavirüs dağılım haritası

Toplantıda illerdeki koronavirüs dağılımına ilişkin harita da yayımlandı. Haritalarda İstanbul Ankara İzmir Kocaeli Sakarya ve Zonguldak'taki koronavirüs dağılımı görülebiliyor. Haritalarda bu şehirlerin ilçelerindeki dağılım da görülüyor. Vaka sayısı yoğun olan illerin vaka dağılımı haritaları ile beraber Türkiye geneli vaka dağılım haritası da yayımlandı.

Türkiye geneli koronavirüs dağılımı haritası

İstanbul koronavirüs dağılım haritası

İzmir koronavirüs dağılım haritası

Ankara koronavirüs dağılım haritası

Kocaeli koronavirüs dağılım haritası

Sakarya koronavirüs dağılım haritası

Zonguldak koronavirüs dağılım haritası

Cahid Atik / webtekno.com & TRT Haber