Tebliğler Dergisinin son sayısında yayımlalanan düzenlemede, öğretmenlerin alan değiştirme durumları ve daha önce pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını tamamlamış kişilerin kazanılmış hakları illgili konulara açıklık getirildi.

Dergi'de yayımlanan ilgili bölüm şöyle;

ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARI

Nisan - Örnek 2020 LGS soruları değerlendirmesi Pedagojik Formasyon Eğitimi / Programına Alınacaklar

Madde 12

(1) Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile düzenlenen Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programına ek çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarının hangilerinden mezun olanların alınacağı, öğretmen ihtiyacı çerçevesinde Personel Genel Müdürlüğü ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda Kurulca belirlenir.

Temmuz 2020 – 2754 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi

Geçici Madde 8 

(1) Sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken 540 saatlik “Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitimi Programı”nı başarıyla tamamlayanların Zihin Engelliler Sınıfı Alanına, öğretmen olarak görev yapmakta iken 90 saatlik “Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayanların Teknoloji ve Tasarım Alanına eğitim kurumlarının ihtiyacına göre alan değişikliği yapılabilir.

(2) Bu kapsamda düzenlenecek olan eğitim programının içeriği, yöntemi, uygulama esasları, başlama ve bitiş tarihleri, Personel Genel Müdürlüğü ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü koordinesinde belirlenir.

Geçici Madde 9 

(1) 1 Ocak 2021 tarihinden önce pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını tamamlamış kişilerin kazanılmış hakları korunur.

(*) Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan

Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programını başarı ile tamamlayanlar.