Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin parçalı bir yapıda olduklarını, sorunlarının çözümü için aralarında güç birliği yapmalarını istedi.

Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası'ndaki 'Öğretmenlerin Sorunu ve Atanamayan Öğretmenler' başlıklı panelin açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere seslendi. Kılıçdaroğlu, çağdaşlığın eğitim seviyesine bakılarak belirlendiği, fakat Türkiye'de böyle olmadığını, kişi başına düşen gelire göre belirlendiğini dile getirdi. Türkiye'de öğretmenlerin sorunun konuşulduğunu, eğitimin konuşulmadığını savunan Kılıçdaroğlu, artık bir de atanamayan öğretmen kavramının ortaya çıktığını, böyle bir kavramın daha önce olmadığını ileri sürdü.

Başbakan'dan randevu isteyen atanamayan öğretmenleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın randevu veremeyeceğini, çünkü atamalarını yapmayacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, 21. Yüzyılda böyle kavramların kullanılmasını eleştirdi.

Öğretmenler Günü'nde sadece sorun konuştuklarını anlatan Kılıçdaroğlu, bunun dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını savundu. Özellikle ekonomik olarak öğretmenlerin kafasının rahat olması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Eğer bir öğretmen ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünüyorsa o öğretmen eğitime odaklanamaz" dedi.

"PARA YOK DENİRSE İNANMAYIN"

Öğretmenlere hükümetin ekonomik durumunu iyileştirmede ‘para yok' sözüne inanmamaları uyarısında bulunan Kılıçdaroğlu, bunun bir siyasal tercih olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin bu sorunları karşısında bir görüş birliği olmadığını, parçalı bir yapıya sahip olduklarını bildiren Kılıçdaroğlu, bölünmüş bir yapının toplumu da böleceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, öğretmenlerden güç birliği yapmalarını istedi.

Cihan