HER 24 KASIM'DA BİR MAAŞ İKRAMİYE

Kılıçdaroğlu, "Eğitime gerekli önemi, desteği verdik mi? Öğretmenin sorunlarını çözemediyseniz, ülkenin sorunlarını çözemezsiniz. Gelecek kuşakları yetiştirecek olan o öğretmenlerdir. Sizi bu toplumun en saygın kişisi yapma konusunda elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. İtibarlı bir meslek haline getireceğiz öğretmenliği. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bütün öğretmenlere bir maaş ikramiye vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"3600 ek göstergeyi hemen vereceğiz"
3600 ek göstergeyi hemen vereceğiz. Sözleşmeli öğretmen, vekil öğretmen vs... ayrımcılığı tamamen bitireceğiz. Ferhat ile Şirin'i buluşturur gibi öğrenci ile öğretmeni buluşturacağız.

"İkili eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulamasını bitireceğiz"

Okullardaki öğretmen açığını bitireceğiz. İkili eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulamasına son vereceğiz. Köy okullarını tekrar açacağız.

"Haksızlık karşısında susmamız gerektiğini öğretmenlerimiz öğretti bize"

Bunları bütün öğretmen arkadaşlarımın hafızalarının bir yerinde tutmasını istiyorum çünkü, geliyor gelmekte olan. Hepsini yapacağız. Hep haksızlıklara karşı durduk. Haksızlık karşısında susmamız gerektiğini öğretmenlerimiz öğretti bize. Adalet duygusunu güçlü tutmanın yolu haksızlığa karşı toplumun direnç göstermesidir. Bunu yapmamız gerekiyor. Bu ülkede çok şey oldu."

ÖĞRETMENLER İÇİN NE YAPILMALIDIR?

  • Öğretmenler Meslek Kanunu çıkartılmalıdır.
  • Öğretmenlerin ek iş yapmadan geçinebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalıdır.
  • Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmelidir. Bu konuya ilişkin verdiğimiz kanun teklifi, Meclisteki tüm partilerin desteğiyle çıkartılmalıdır.
  • Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye verilmelidir.
  • Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilmeli, tüm öğretmenler kadroya alınmalıdır.
  • Okullardaki öğretmen açığı giderilmelidir. (2017 Sayıştay Denetim Raporuna göre, Türkiye genelinde 153.640 öğretmen açığı bulunmaktadır. Buna karşın atama bekleyen yüz binlerce öğretmen bulunmaktadır.)  
  • Taşımalı eğitime son verilmeli, kırsalla öğretmen arasındaki ilişki yeniden kurulmalıdır.
  • Devlet okullarının tüm ihtiyaçları genel bütçeden karşılanmalı, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması uygulamasına derhal son verilmelidir.
  • Okul ve derslik sayısı artırılarak, ikili eğitime ve birleştirilmiş sınıf uygulamasına son verilmelidir. (2015 yılına ilişkin verilere göre, Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin %50,5’i, ortaokul öğrencilerinin %40,8’i, ortaöğretim öğrencilerinin %10,2’si ikili öğretim yapan okullara devam ediyor.)

“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk