Eğitim İş'ten Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen yazı şu şekilde:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA / ANKARA

Son günlerde kamuoyunda da sıklıkla gündeme geldiği üzere, Bakanlığınız bünyesinde görev yapan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın, bilgisi ve istemi dışında sahte evrak düzenlemek suretiyle siyasi partilere üye yapıldıkları bilgisi sendikamıza da iletilmiştir.

Bilindiği üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7. maddesi gereğince devlet memurlarının siyasi partilere üye olması yasaklanmış olup, bunun karşılığı olarak idari yaptırımlara muhatap olacağı öngörülmüştür.

E-Devlet üzerinden yapılan bu üyeliklerin iptali mümkün olsa da sadece bu şekilde üyeliği sonlandırmış olmaları halinde kayıtlarda, bir siyasi partiye iradesi ile üye olmuş ve sonrasında da iradesiyle istifa etmiş olarak görüneceği için, idari anlamda soruşturmaya muhatap olmaları durumunda ispat bakımından zorluk yaşayacakları endişesini taşımaktadırlar.

Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarında bu durumda bulunan kamu görevlilerinin ne şekilde hareket etmesi gerektiği, E-DEVLET sistemi üzerinden bu üyeliklerin iptali yoluna gidip gitmemeleri ve bunu yapmaları halinde herhangi bir idari soruşturmaya muhatap olup olmayacakları konusunda, mağduriyet yaşanmaması adına ve ortaya çıkabilecek tereddütlerin giderilmesi hususunda gereği hakkında sendikamıza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında bilgi verilmesini talep ederiz.