ESKİ OKUL KULLANILAMAZ HALDE

İzmir’in Buca İlçesi’ne beş kilometre mesafede bulunan Yıldızlar Mahallesi’ndeki Zeki Püskülcü İlköğretim Okulu, duvarları çatlayıp, çatısında çökme tehlikesi belirince boşaltıldı. Okulsuz kalan öğrenciler, köyün camisine yönlendirildi. Çocuklar, yaklaşık bir buçuk yıl boyunca camide eğitim görmek zorunda kaldı. Fakat vatandaşlar ibadet ederken, çocukların aynı anda eğitim görmesi mümkün olmadı.

ÇOCUKLARI KONTEYNERE SOKTULAR

Bunun üzerine ilkel yöntemlere başvuruldu. Kullanılamaz hale gelen okulun bahçesine konteynerler konuldu. Konteynerlerin içine tahta, masa ve sıralar yerleştirilerek derslik haline getirildi.  Çocuklar da bu çağ dışı koşullarda eğitim görmeye mahkum edildi. Dört sınıfı ve yaklaşık 70 öğrencisi olan “konteyner okul” görenleri hayrete düşürdü.

ELEKTRİK KAÇAĞI KORKUTUYOR

Ancak minik öğrencilerin çilesi bununla da sınırlı kalmadı. “Konteyner okul”da elektrik kaçakları meydana gelince hayati tehlike ortaya çıktı. Arızalar nedeni ile elektrik kullanılamaz hale gelince klimalar da çalıştırılamaz duruma geldi. Çocuklar buz gibi konteynerlerin içinde soğukla başbaşa kaldı.