Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre, 2017 yılında uygulamaya konulan yönetmelikle imam hatip mezunlarının ilkokul, ortaokul ve liselerde “manevi danışmanlık” altında hizmet vermesinin önünün açılmasının ardından MEB ile Müftülük arasında yapılan protokollerle okullarda görevlendirmeler yapılmaya devam ediyor.

İZMİR’DEKİ OKULLARIN 3’TE 1’İ!

Bu kapsamda  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir İl Müftülüğü arasında yapılan protokolle ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) ile 842 ilkokul, ortaokul, liseye imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve kuran kursu öğreticisi görevlendirmesi yapıldı. Kent genelinde bulunan 2 bin 496 okulun 3’te 1’inde görevlendirme yapılmış oldu.

Okullara gönderilen yazıda öğrencilerin, “millî, mânevî, ahlâkî, insânî, kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak” amacıyla manevi danışmanlık protokolünün imzalandığı kaydedildi.

Not: Buca gibi bazı ilçelerde de görevlendirme çalışmaları devam ediyor. Bu sayının artacağını tahmin ediyoruz.

İzmir’de görevlendirme yapılan okullar ile görevlilerin tam listesi için tıklayınız

egedesonsoz.com