İzmir Psikolog Tavsiyeleri

Depresyon, kontrol edilemeyen saplantılı fobiler, bağımlılıklar, panik ataklar, ailevi problemler, kaygı uyku bozuklukları vb. durumlar gibi psikolojik problemler listesini uzatabiliriz. Bu gibi durumlar içerisindeyseniz artık profesyonel bir destek almanın zamanı gelmiş gibi görünüyor. Önceleri sayıları bir elin parmağınca olan psikologların sayısı şimdilerde yüzleri bulmaktadır. Hele de İzmir gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız. Ulaşılabilecek psikolog sayısı arttıkça da kafalar bir o kadar karışmaktadır. İlk akla gelen ise arama motorları üzerinden izmir psikolog tavsiyeleri almak, yorumları okumaktır.

İzmir’de en iyi psikolog seçimi 

İzmir psikolog seçenekleri dikkatlice gözden geçirildikten sonra aşağıdaki sorulara cevap aranmalıdır:

  1. Hangi problemi çözmek için terapi alınacak?
  2. Danışmanlık tek mi grup halinde mi alınacak?
  3. Seans ücretleri ne kadardır?
  4. Psikoloğun uzmanlık alanı nedir?
  5. Ne tür terapi yöntemleri kullanıyor?

Hedef belirleme ve bunlara ulaşma

Ne istemediğimizi söylemek genellikle kolaydır. Arzularınızı ve hedeflerinizi açıkça ifade etmek çok daha zordur. Bunların hedeflerimiz olup olmadığını anlamak daha da zordur. Yapılan terapilerle gerçek sorun ortaya çıkarılmaya çalışılmalıdır. İzmir psikolog merkezlerinin misyonu toplumun psikolojik sağlığını güçlendirmek, yaşamdan memnuniyeti artırmak ve her bireyin kendini gerçekleştirmesidir.

Terapi türleri

Bireysel danışmanlık ve psikoterapi, çiftler için psikoterapi, Grup psikoterapisi, aile danışmanlığı, çocuklar ve ergenler için danışmanlık gibi türleri vardır.

Terapi Süresi

Seanslar genellikle bir saat sürer fakat gerekirse uzatılabilir. İlk seans biraz daha uzun sürebilir, genellikle bir buçuk saat sürebilir.

İzmir’de birçok psikolog ve psikolojik danışma merkezi vardır ve en iyi psikoloğu aramak yerine en mantıklısı problemlerimiz konusunda çalışması olan tecrübeli bir psikolog bulmaktır.

İzmir en iyi psikolog sorgusu karşısında binlerce içerik çıksa da stresin, çatışmanın hakim olduğu günümüz şartlarında nitelikli bir yardım almak için profesyonel bir psikolog seçilmelidir. Zamanında tanı koyan uzman bir psikolog, hastanın akut koşullarını durdurma garantisine sahipken, ileride tedavinin etkinliği büyük ölçüde artırmış olur.