İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte bir daha arıza kaynaklı su kesintisi yaşanmaması için yapılacak yatırımları duyurdu. Soyer “İzmirlinin bir daha bu sorunu yaşamaması için maliyeti ne olursa olsun bu sistemi kuracağız” dedi.
 
İzmir’de üç ilçeyi etkileyen ana su boru hattındaki arıza giderildi.

Pazar gecesi Tahtalı Barajı’ndan kente su getiren ana isale hattında bir boruda patlama meydana gelmiş, Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerine su verilememişti. Arızaya anında müdahale eden İZSU ekipleri 60 saatte onarılması beklenen hattı 40 saatte yeniden çalışır hale getirerek, ana hatta su vermeye başladı. Suyun tüm evlere ve özellikle yüksek katlara ulaşmasının birkaç saat sürebileceğini belirten yetkililer, akşam saatlerine kadar suyun tüm konutlara ulaşmasını bekliyor.

Gaziemir, Karabağlar ve Buca ilçelerinde su kesintisi

İzmir’de Tahtalı Barajı’ndan Görece İçmesuyu Arıtma Tesisine giden 2 bin 200 mm’lik hatta meydana gelen arıza nedeniyle bazı ilçelere su verilemediği açıklanmıştı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından Gaziemir, Karabağlar ve Buca ilçelerinde arızanın giderilmesi için çalışmaların başladığı belirtilmişti

İzmir Büyükşehir Belediyesi