Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 19 Haziran 2020 tarihinde yayımlanmıştı. Yapılan değişikliklere göre İYEP'te görev alan sınıf öğretmenlerine ek hizmet puanı getirilmişti.

Bakanlığın İYEP takvimini yayımlaması ve yaklaşık 3 hafta sonra derslerin başlayacak olması dolayısıyla sınıf öğretmenlerinin İYEP'ten alacağı toplam hizmet puanı merak edilmektedir. Yönetmeliğin 2. maddesinin 5. bendine göre İYEP'ten aylık 0.5 puan alınacak.

Dolayısıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılının aralık ayında başlayacak ve mayıs ayında sonlanacak İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP) için her ay 0.5 puan olmak üzere 6 ayda toplam 3 hizmet puanı fiilen görev yapan sınıf öğretmenlerine verilecek.

Covid-19 salgını nedeniyle bu eğitim öğretim yılında gecikme yaşandığı için eğitim öğretim yılı boyunca alınacak hizmet puanı 3 olarak hesaplanmıştır. Gelecek eğitim öğretim yıllarında sınıf öğretmenleri yıllık 4 puan alabileceklerdir.

Sınıf öğretmenlerinin illerarası, il içi ve özür grubu tayinleri diğer branşlara göre daha zor olduğundan bu puanlar tayin dönemlerinde İYEP'te görev alan sınıf öğretmenlerine avantaj sağlayacaktır.

Sınıf öğretmenleri DYK kursları gibi İYEP'e de hizmet puanı getirilmesinden memnun kalsalar da %100 artırımlı ek ders ücreti ödenmesi taleplerini hala taze tutmaktadırlar.

Kaynak: Ogretmenlericin.com