Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci karnelerinde değişikliğe gitti. Daha önce karnelerde yer almayan İstiklal Marşı ve bayrak ilk kez karnelere girdi.
 
 
Daha önce Atatürk Gazi unvanı karnede yer alırken yeni karnede ‘başöğretmen’ sıfatına yer verildi. Ayrıca karnelerin ön yüzünde ise okul isimlerinin yer alacağı bölüm ayrıldı.
Karnelerin merkezden basılması uygulamasına da son verildi. İlköğretim ve ortaöğretim için iki tip yeni karne tasarlayan MEB, 2005 yılından beri merkezden basılarak gönderilen öğrenci karne ve başarı belgelerini bu yıldan itibaren göndermeyecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri hesabına öğrenci sayısını dikkate alarak karne ve öğrenci başarı belgeleri için ödenek gönderilecek. Bu para ile İlçe Milli Eğitim müdürlükleri kendi karnelerini bastıracak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla gönderilen yazıda, karne parası adıyla öğrencilerden para talep edilmemesi talimatı verildi.
 
İKİ FARKLI TASARIM
 
Karnelerin iç yüzeyinde ve öğrenci başarı belgelerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. e-Okul'da dönem yıl ve bilgileri yer alan karneleri okullar basarak öğrencilere dağıtacak. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nce, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla yayımlanan karne genelgesine göre, okullar tarafından basılarak öğrencilere verilecek karnelerin ön kapağında okul isimleri ve diğer bilgiler için boşluk bırakıldı.

İdareciler, bu boşluklara okul bilgilerini girecek. Karnenin iç yüzeyinde yer alan ve e-Okul tarafından otomatik olarak üretilen bilgilerde ise bir düzenleme yapılmayacak. Herhangi bir değişiklik yapılmayan öğrenci başarı belgeleri de okullarca bastırılacak veya kendi imkânlarıyla çoğaltacaklar. Masraflar, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri hesabına gönderilecek. Okul yönetimleri, kesinlikle öğrencilerden veya ailelerinden karne parası talep edemeyecek.