Meral Akşener'in yeni partisinin ismi belli oldu. Akşener'in partisinin adı 'İyi Parti' oldu. İyi Parti'nin sloganı ise 'Türkiye iyi olacak'

BUGÜN İÇİŞLERİ'NE DİLEKÇE VERECEK

Meral Akşener öncülüğünde kurulacak olan yeni parti için Akşener önce, partilililer ile birlikte İçişleri Bakanlığı'na giderek partinin başvuru dilekçesini verecek.

Dilekçenin verilmesinin ardından 10:30'da Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde resmi kimliğine kavuşmuş olacak.

SLOGAN "TÜRKİYE İYİ OLACAK"

Akşener'in öncülüğünde kurulacak olan yeni partinin sloganı "Türkiye iyi olacak" olacak.

LOGOYU TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

Meral Akşener'in partisine katılacağını bu ay başında açıklayan Türkşen, sosyal medya hesabından ayrıca partinin logosunu da paylaştı. Türkşen, Twitter hesabından, yarın kurulması planlanan Meral Akşener'in partisine ait kartı ve rozeti paylaştı.

Türkşen'in paylaştığı kartın üzerinde, etrafında sekiz çizgi bulunan mavi zemin üzerine sarı güneş şeklindeki parti logosu dikkat çekti.

Türkşen'in paylaştığı kartın üzerinde, etrafında sekiz çizgi bulunan mavi zemin üzerine sarı güneş şeklindeki parti logosu dikkat çekti.

 

PARTİNİN İLKELERİ

"Türkiye iyi olacak" sloganının yer aldığı parti programında 8 ilke belirlendi:

Türk milletine güveni esas almak
Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak
Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak
Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak
Çözüm üretmek ve çalışkan olmak
Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak
Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak
Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak
Farklılıklara saygılı olmak
Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak

PARTİNİN AMACI

Programda partinin amacı da 10 madde ile sıralandı:

Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak
Çağdaş medeniyeti yakalamak
Sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak
Parlamenter sistemi yaşatmak
Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak
Fırsat eşitliği sağlamak
Mülkiyet hakkını korumak
İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak
Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak
Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek

PARTİNİN HEDEFLERİ

Yeni partinin hedefleri ise şu şekilde açıklandı:

Ana hedefimiz Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek. Milli gelirimizi ilk beş yıl sonunda 14.500 dolar yapmak. Eğitim yaş ortalaması hedefimiz 11 yıl olacak. Kırk yaş altında kadınlarda okur yazarlık oranı beş yıl içinde yüzde 100 olacak. Küresel refah endeksinde ilk beş yıl sonunda 40 ülke arasında yer almak. Yılda ortalama bin dolar harcayan 50 milyon turist ağırlamak. İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönmek. İlk bir yıl içinde demokratik bir siyasi partiler kanunu yapmak. Yılda 150.000 hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapmak. PISA sıralamasında ilk yirmi ülke arasında yer almak.

İlk beş yıl sonunda işsizlik oranını yüzde 8 altına düşürmek. Teknolojide endüstri 4.0 devrimini gerçekleştirmek. Gençliğin ve kadının pozitif enerjisini hayatın tüm alanlarında hissettirmek. Basın özgürlüğünde Avrupa Birliği standartlarını hemen uygulamak. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu hak ettiği itibara kavuşturmak.

KURUCULAR LİSTESİ BELLİ OLDU

Ayrıca partinin 200 kişilik kurucu listesine de ulaşıldı. Yemekte buluşan isimlerin tamamı, yarınki tanıtımdan önce basına sızdı.