15 Nisan'da yükselişe geçen dolar 16 Nisan'da 5,8281'e kadar yükseldi. İmamoğlu'na mazbata verileceği haberinin geldiği 17 Nisan'da ise dolar 5,7139'a kadar geriledi.

İmamoğlu Müjdelerini Twitter hesabından paylaşmıştı...

 

İLK İCRAAT: MUTFAKTA EŞİTLİK

İBB’deki ilk gününde belediye çalışanlarıyla da tanışan İmamoğlu, mutfak bölümünde “Yemekte bugün ne var” diye sordu. Görevli, “Musakka var, sizin için de antrikot yaptık” dedi. Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu, “Birine musakka, birine antrikot olmaz. Bir dahakine aynısı olacak” karşılığını verdi. “Şehirdeki insanları eşitleyeceğim” diyen İmamoğlu böylece ilk iş olarak yemeği eşitlemiş oldu.

 

ŞEFFAF OLMA ADIMI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Şeffaf olma sözü verdim” diyerek İBB’nin özellikle 31 Mart'la 18 Nisan arasında yaptığı işlemler için yapılmasını istediği ‘arşiv’ çalışmasına 4. İdare Mahkemesi’nden izin çıkmadı.

 

2 MİLYON KİŞİYLE BULUŞMA

17 Nisan’da mazbatasını aldığı gün İBB binası önünde vatandaşlara seslenen İmamoğlu, bir buluşma düzenleyeceğini söylemişti. 21 Nisan günü “Yeni Bir Başlangıç” buluşması adı verilen miting Maltepe Miting Alanı’nda yapıldı. 

 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri kapsamında, kentin çeşitli ilçelerinden gelen çocuklar ile okul yöneticilerini makamında kabul etti. 

 

AKP VE MHP’Lİ ÜYELERDEN ÖNERİLERE RET

24 Nisan’da İBB Meclisi’nin ikinci toplantısı gerçekleştirildi. İBB Meclisi'nin ikinci oturumu da tartışmaların eşliğinde geçti. CHP'nin 23 ihtisas komisyonuna ek olarak “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” kurulması önerisi AKP'liler karşı çıktığı için reddedildi. CHP'nin “Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu”na “sendikalar” ifadesinin eklenmesi önerisi de kabul görmedi. AKP'nin önerisi ile 25 yıldır 9 olan komisyon üye sayısı 8'e düşürülerek CHP'nin komisyonlardaki üye sayısı bir kişiye düşürüldü. 

 

AKP’Lİ ÜYELERDEN GERİ ADIM

Bir gün önce CHP'nin Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kurulması önerisine karşı çıkan AKP aldığı tepkiler üzerine geri adım attı.

 

T.C. GERİ DÖNDÜ

 Çözüm süreci döneminde kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “T.C.” ibaresi İBB Başkanlık binası ile yanındaki ek binanın ana kapısındaki tabelalara eklendi. 

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI 1 MAYIS KUTLAMALARINDA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy’de gerçekleştirilen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı.

İBB çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlaması oldu. Saraçhane'deki İBB binasının avlusunda düzenlenen kutlamada 1 Mayıs Marşı çaldı.

 

ANNELERE ÜCRETSİZ ÖĞRENCİLERE İNDİRİMLİ ULAŞIM TALİMATI

Ulaşım Daire Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, aylık öğrenci kartı bedelinin 85 liradan 50 liraya düşürülmesi, 0-4 yaş arası çocuklu anneler için ücretsiz taşıma kartı, 0-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz yolculuk hakkı, dini milli ve resmi bayram günlerinde toplu taşımanın ücretsiz olması yönünde çalışma yürütülmesi talimat için verdi.

 

KONUTTA SUYA YÜZDE 40 İNDİRİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da ulaşım ve su fiyatlarında indirim için İSKİ ve Ulaşım Daire Başkanlığı’na yazı göndererek gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Konutlarda tüketilen suyun birim fiyatında da yüzde 40 indirim yapılması kararı alındı. 

 

ANNE VE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM

0-4 yaş arası çocuklu annelere ulaşım ücretsiz olması ve 0-12 yaş arası çocuklar için ulaşımın ücretsiz olması yönünde talimat verdi.

 

DİNİ VE MİLLİ GÜNLERDE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Dini milli ve resmi bayram günlerinde toplu taşımanın ücretsiz olması yönünde talimat için verdi.

 

PİDEYE ZAM YOK

İmamoğlu’nun talimatı sonrası İstanbul Halk Ekmek’te satılan Ramazan pidesine bu yıl zam gelmedi. 300 gr pidenin 1 TL’den satılmasına karar verildi.