2018 yılının son Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında sendikalar memurların isteklerini ve sorunlarını yetkililere iletti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ek gösterge vaadi konusunda Bakanımızdan ve SGK Başkanından sorumluluk almalarını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu. Polis, öğretmen, hemşire ve memurların emeklilik ikramiyesini etkileyecek 3600 ek gösterge yasası yürürlüğe girecek mi? Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı ikinci 100 günlük eylem planında öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceği de vardı.

MEMUR-SEN’DEN EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI
SGK 5. Olağan Genel Kurulunda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bakanlığın ve SGK'nın görev ve yetki alanıyla ilgili olan, ek gösterge vaadi konusunda Bakanımızdan ve SGK Başkanından sorumluluk almalarını bekliyoruz.” dedi.

ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGELERİ 3600’E YÜKSELTİLECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “İkinci 100 Günlük Eylem Planı” çerçevesinde, öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e yükseltilecek.Öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri yüzde 100 artırılacak.