Türkiye genelinde 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında, İstanbul’da 6 bin 792 okulda toplam 2 milyon 796 bin 674 öğrenci ile 155 bin 39 öğretmen ders başı yapacak.

İBB, Emniyet ve Jandarma trafik akışının sağlanması için birlikte çalışacak. 06:00-14:00 saatleri arasında toplu ulaşım ücretsiz hizmet verecek. Otobüs, metrobüs, raylı sistem ve deniz yolu seferleri arttırılacak. İlk gün çocuğunu okula götürmek isteyen velileri, okul servisleri taşıyacak.
 
İBB Meclisi, Temmuz ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında yaptığı toplantıda, resmi ve dini bayramlarla birlikte okulların açılacağı ilk gün toplu ulaşımın ücretsiz hizmet vermesi kararını da almıştı. Karara göre, 9 Eylül Pazartesi günü 06:00-14:00 saatleri arasında elektronik bilet entegrasyonuna dahil olan otobüs, metrobüs, raylı sistem ve denizyolu araçları ücretsiz hizmet verecek.
 
SERVİSLER İLK GÜN VELİLERİ DE TAŞIYACAK

İstanbul Umum Servis Araçları Odası, pazartesi günü çocuğunu okula götürmek isteyen velilerin de servislere alınması için mesaj gönderecek. Böylece, vatandaşların okul saatlerinde özel araçlarını kullanmasının önüne geçilecek.İstanbul genelindeki 17 bin servis aracının, öğrenci indirme-bindirme ve parklanma sırasında okul bahçelerini kullanımı için kolaylık sağlanacak. Okulların çevresindeki 118 İSPARK otoparkı, pazartesi günü servis araçlarına ücretsiz hizmet verecek.Okullara bilgilendirme yapılarak, öğrencilerin okul binasına rehber personel ve öğretmenlerden oluşan “Okul Geçidi Görevlileri” kontrolünde girmeleri sağlanacak. İstanbul’da servis kullanan yaklaşık 300 bin öğrencinin açık adresi ve iletişim bilgisi servis şoförlerine önceden verilecek. Servis araçlarının Şehir Hatları AŞ ve İDO AŞ arabalı vapurlarını kullanması için gerekli yönlendirmeler yapılacak.İBB tarafından verilen Okul Servisi Güzergah Kullanım İzin Belgesi ile Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi olmayan okul servis araçları ve şoförleri, https://tuhim.ibb.gov.tr/ üzerinden kontrol edilecek.
 
UZMANLARDAN “TOPLU ULAŞIMI KULLANIN” ÇAĞRISI

Toplantıya katılan uzmanlar, eğitim yılının ilk günlerinde trafikte sorun yaşanmaması için öğrenci ve velilerin toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesi kararını aldı. Vatandaşlardan, toplu ulaşım araçlarını kullanmaları ve okul saatlerinde çok gerekmedikçe özel araçla yola çıkmamaları istendi.

(ibb.istanbul)