Dolandırıcıların son tuzağı "iPhone 5S kampanyası" oldu. Apple’ın adını kullanarak kullanıcılara 850 TL’ye iPhone 5S sattığını iddia eden bir web sitesi görenlere ‘pes’ dedirtiyor.

tr-applestore.com isimli bir alan adı satın alan ve Apple.com’un birebir tasarımını kopyalayan dolandırıcılar, bununla da yetinmiyor ve Türkiye’de piyasa fiyatı 2000 TL’yi bulan iPhone 5S’yi sadece 850 TL’ye sattığını iddia ediyor.

Kullanıcılar Apple’ın sitesi sanıyor, Apple ise "inanmayın bizimle bağlantıları yok" uyarısı yapıyor.

Bu siteden alışveriş yaptığı için mağdur olan tüketicilerin şikayetleri şöyle:

“Telefonu yüzüme kapattılar”
“tr-applestore.com'dan 04.01.2014 tarihinde telefon aldım, ancak telefonlar hiç gelmedi. Para iadesi istediğimde ise telefonu direk yüzüme kapattılar. Defalarca oldu bu”

“Apple Aldım Kutudan Nokia Çıktı”
“899 TL fiyata olmaz dedim kendimce ama nedir ne değildir diye merak ettim ve telefonla sipariş verdim. Bilgi almak için ama kargoladıklarını öğrendim 4 gün alamdım hergün telefonla taciz mesajla taciz. Sonra hukuki yollara başvuracağız mesajı ve avukat tarafından arandım. Bana %100 orijinal olduğunu söyleyerek 15-20 dk hukuki terimlerle dil döktü ve imei sorgulamadan imeisini verdi kontrol et senin cihazın dedi. Eğer çıkmazsa paran iade hemen dedi ve bomba. Ptt'den aldım ve Nokia çin malı telefon çıktı.


Şikayetleri görebilmek için: 

www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2226613
www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2222288