Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan internet düzenlemesi hakkında bir açıklama yaparak "Trafik bilgileri mahkeme kararı olmadan verilmeyecek. TİB erişimi engelleme kararını 24 saat içinde mahkemeye bildirecek. Mahkeme kararı olmaksızın hiçbir işlem yapılamayacak." dedi.

 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internetle ilgili düzenlemelerin de yer aldığı torba kanunla ilgili olarak, Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret etti. Elvan, görüşmeler sonrasında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Elvan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"TRAFİK BİLGİSİ TANIMINI GÖZDEN GEÇİRDİK"

"Genel hatlarıyla gruplar tarafından olumlu karşılandı. Tafik bilgilerine yönelik yapılan düzenlemede bilgilere 'mahkeme kararı olmaksızın ulaşması' eleştirilen bir kısımdı. Birincisi, trafik bilgisi tanımını yeniden gözden geçirdik ve trafik bilgisiyle ilgili tanımı bir anlamda daralttık. Taraflara ilişkin IP adresi başlama ve bitiş süreleri, yararlanma hizmet gibi (sms, mail) aktarılan veri bilgilerini sınırlı tutuyoruz.

MAHKEME KARARI ŞARTI

Trafik bilgilerini mahkeme kararı olmaksızın hiç bir şekilde kullanılamayacağına dair bir düzenlememiz olacak. Bu konuda mutlaka bir mahkeme kararı istenecek.

"TİB BAŞKANLIĞI ENGELLEMEYİ YAPACAK AMA..."

Son olarak ise, özel hayatın gizliliğine yönelik mevcut düzenlememizde, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde TİB Başkanı'na yetki veriyorduk, şimdi bu yeni düzenlemeyle yine TİB Başkanlığı herhangi bir özel hayatın gizliliğinin söz konusu olduğu konuda, yine bu engellemeyi yapacak ama 24 saat içerisinde Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuracak ve mahkeme kararına göre TİB Başkanlığı gereken uygulamayı gerçekleştirecek. Eğer mahkeme engelleme kalksın diyorsa engelleme kalkmış olacak. Bununla ilgili tabiki süreç ve takdir biliyorsunuz cumhurbaşkanlığımızda. Eğer cumhurbaşkanlığımız tarafından bir onaylama olursa Meclis'te bununla ilgili uygulamalara başlayacağız.

Haberler.com