Sosyal medya üzerinden yapılan, "Yeni internet yasası" protestosu çağrısı üzerine Taksim'de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda polis çağrının yapıldığı Taksim Meydanı'nı çevirdi, Gezi Parkı da vatandaşlara kapatıldı.

Bu arada İstiklal Caddesi üzerinde bazı küçük gruplar slogan atarak toplanmaya başladı... Cadde üzerinde bir araya gelerek Taksim Meydanı'na yürümek isteyen grubun önünü İstiklal Caddesi üzerinde kesen polis, TOMA araçları ve biber gazı kullanarak müdahale etti. Gruptakiler ise havai fişeklerle karşılık verdi.

 Polisin yoğun basınçlı su ve biber gazı kullanımına rağmen cadde üzerinde eylemini sürdürmekte ısrar eden gruptakiler, yaklaşık yarım saat boyunca polise havai fişek atarak direniş gösterdi.

 Bu esnada bazı eylemciler de TOMA'nın önünde durarak müdahaleyi engellemek istedi. Tek TOMA yetersis kalınca ikinci TOMA da devreye girdi. TOMA'dan göstericiler uzun süre su sıkıldı ancak göstericiler dağılmadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Göstericiler Galatasaray Meydanı'na doğru kaçarken İstiklal Caddesi'ndeki çok sayıda vatandaş da gazdan etkilendi. Göstericilerin kaçtığı ara sokaklarda polisin müdahalesi sürüyor.

(Radikal.com.tr / DHA)



Göstericiler bir TOMA'nın üzerine polisin attığı gaz fişeği başına isabet eden 
ve 16 Haziran gününden beri komada olan Berkin Elvan'ın adını yazdı.