26-28 Eylül 2018 tarihlerinde Afyonkarahisar’da düzenlenen İlkokullarda Yetiştirme Programı seminere yaklaşık 500 MEB personeli katıldı. Seminerde Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Başak çok önemli açıklamalarda bulundu.

4.SINIFLARDA YAZILI SINAV KALKIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Fatih Başak önümüzdeki günlerde yapılacak düzenleme ile birlikte 4.sınıflarda öğrencilere yazılı sınav yapılmasına son verileceğini açıkladı. MEB Daire Başkanı Başak düzenlemenin üzerinde çalışıldığını ifade ederken, önümüzdeki haftalarda 4.sınıflardaki sınavların kaldırılacağını söyledi.

OKULA KARŞI İSTEKSİZLİK VAR

İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Fatih Başak öğretmen, idareci ve milli eğitim müdürlüklerinin yöneticilerinin yer aldığı gruba İYEP hakkında açıklamalarda bulunurken öğrencilerde 4.sınıfa geldiğinde okula karşı isteksizlik oluştuğuna dikkat çekti. Başak; “Öğrenciler ana sınıfı ve 1. sınıfa istekli gelirken ilerleyen zamanlarda özellikle de 4. sınıfta okula karşı isteksiz oluyorlar. Bunu engellemek için çalışma yapıyoruz” açıklamasında bulundu ve “4. sınıflarda sınav olup olmaması konusunda öğrenci, öğretmen, idareci, veli ve akademisyen paydaşları ile görüşüldüğünü 4. sınıfta sınavın olmasını isteyen çıkmadığını söyledi.

ÇOCUKLARI ACIMAZSIZCA YARIŞTIRMAYALIM

MEB Daire Başkanı Fatih Başak çocukların ilkokullarda okulu sevmesini, öğretmenleri sevmesini, arkadaşlarını sevip onlarla birlikte paylaşımcı, katılımcı olmasını beklerken; 4. sınıfta sınavların olup öğrencilerin amansız bir yarışa daha 4. sınıfta başlamasına anlam veremediklerini belirtti. Bu yanlış sistemin de en kısa sürede düzeleceğini belirten Başak, bunla ilgili çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanlığında onayın beklediğini ve en kısa sürede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bunu imzaladıktan sonra 4. sınıftaki öğrencilerin rahatlayacağını söyledi.

ogretmenlericin.com

 

Son dakika:


MEB Yardımcı kaynak kullanımı ile ilgili yasaklar değil, ilkeler belirlemeli

 

İlgili haber:


İlkokul 4. Sınıfta Sınavlar Kaldırılıyor mu?

 


TTK Başkanı Durmuş: Gelecek sezon 1, 2, 3 ve 4’ de sınav olmayacak!