İlköğretim okullarında beslenme için 20 dakika teneffüs getirildi

Değişen İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.

İlköğretim okullarında beslenme için 20 dakika teneffüs getirildi

Beslenme İçin 20 Dakika Teneffüs

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için okullarda teneffüs sürelerini düzenlemeye yönelik yeni bir karar aldı. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte, ders saatleri süresi 40 dakika olarak belirlendi.

Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.

Tekli eğitim yapılan okullarda birinci teneffüs en az 20 dakika olacakken, diğer teneffüs süreleri en az 15 dakika olarak belirlendi. İkili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılması kararlaştırıldı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, öğrencilerin ders aralarında daha fazla dinlenme ve beslenme imkanı bulmaları hedefleniyor.

Yönetmelikte şu şekilde yer aldı:

Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika olmak üzere diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılır.”

2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının dengeli olması için bu işlemler e-Okul sistemi üzerinden otomatik yapılacak. Ayrıca şubeleri okutacak öğretmenlerin belirlenmesi de bu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

Düzenleme öncesinde sadece anne ve babası çalışan çocuklara nakil konusunda kolaylık sağlanıyorken yapılan değişiklik ile yetim ve öksüz çocuklar, ailesinde ağır engelli bulunan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık getirildi.

Yönetmelik'te yapılan düzenlemeye göre daha önce ortaokul, lise, BİLSEM ve benzeri eğitim kurumlarında ana sınıfı açılabiliyorken artık okul öncesi çocuklarının, yaş ve gelişim olarak kendilerine en yakın ilkokul öğrencileriyle birlikte eğitim almaları için sadece ilkokul bünyesinde ana sınıfı açılması sağlanacak.

Mevzuatta birlik sağlamak amacıyla tekli eğitim, ikili eğitim tanımları ile okulların ve kayıt alanlarının dijital olarak kaydedilmelerini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi (MEBCBS) ile ilgili hükümler Yönetmelik'e eklendi.

Loading...
Yükleniyor...