Cenaze aracıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Mehmet Aktaş´ın Türk bayrağına sarılı tabutu görev yaptığı Seyyid Burhanettin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi´nin bahçesine getirildi. Burada düzenlenen törende Kur´an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Okulda düzenlenen törenin ardından Aktaş´ın cenazesi, cenaze nakil aracına konularak Hunat Camisi´ne getirildi.
 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ, ALO 147′Yİ SAVUNDU, ÖĞRENCİYE ÜZÜLDÜ
 
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan açıklamaya göre İl Milli Eğitim Müdürü Bilal YILMAZ şöyle konuştu:
 
“Alo 147 hattı bence yanlış yorumlanıyor. Hep olumsuz tarafları düşünülerek birtakım yaklaşımlarda bulunuyorlar ama ben şunu biliyorum ki birçok çocuğumuz o hat sayesinde eğitim ve öğretimle yüz yüze geldi. Olaylara biraz olumlu tarafından bakmak lazım diye düşünüyorum. O çocuk o yumruğu atarken Alo 147 hattı var diye atmadı. Öğrencimiz Ankara’da şu anda. Bugün de orada eğitimine devam edebilmesi için biz gerekli evrakları gönderdik. Onun adına da son derece üzüntülüyüz. Olmaması gereken bir olay neticesinde gencecik bir hayatın sıkıntıya girdiğini görüyoruz”
 
EĞER YUMRUK ATAN ÖĞRENCİ DEĞİLDE ÖĞRETMEN OLSAYDI
 
Her daim veli ve öğrenciyi haklı gören eğitim sistemimizde bu olayın tam tersi vuku bulsaydı muhtemel senaryo ve konuşma şöyle olurdu. Adı geçen şahsı açığa aldık, hakkında soruşturma devam ediyor, adli merciler üzerine düşen görevi yapıyor. Takipçisi olacağız. 

Kaynak: milliegitimhaber.com