Değerli basın emekçileri Muş Temsilcimiz Serkan BEBEK Bulanık ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan hukuksuzluk, soruşturmalarda yaşanan adaletsizlik, idari soruşturmanın ve suç unsurunun adamına göre belirlenmesi ile ilgili geçtiğimiz aylarda sendikal sorumluluk gereği açıklama yapmıştır.

 

Temsilcimiz’in il dışı sürgün edilme yöntemi Türkiyede bir ilk

Bunun üzerine Muş temsilcimizi susturmak için İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temsilcimiz Serkan BEBEK’e uyduruk gerekçelerle ceza verilmiş bu idari cezaya rağmen geri adım atmayan Muş temsilcimiz Serkan BEBEK daha sonra Muş’tan Van’a sürgün edilmiştir.

serkan bebek
Serkan BEBEK

Temsilcimiz’in sürgün edilme yöntemi Türkiyede bir ilk’tir. Temsilcimize görev yapmadığı yerdeki bir köy muhtarı tarafından verildiği söylenen bir dilekçe bahane edilerek sürgün kararı alınmıştır Köy halkıyla ve Bulanık halkı ile iç içe olan temsilcimiz bu karara tepki göstererek kendi çalıştığı köyde köy halkının katılımıyla ve Bulanık Merkezinde basın açıklama yapmış köy halkı ve Bulanık halkı temsilcimizi sahiplenmiştir.

 

Bu hukuksuzluğa karşı TÖBSEN olarak dava açmış bulunmaktayız.

Töbsen Muş Temsilcimiz usulden ve esastan hatalı taraflı yürütülen soruşturma gereği muhakkiki Malazgirt ilçe Milli Eğitim müdürünün il dışına sürgün talebinde bulunması sebebi ile 8 aylık çocuğu ile okulların kapanmasına 20 gün varken sürgün edilmiş aile birliği bozulmuş maddi ve manevi zararlara uğramıştır.

 

Savcılığa suç duyurusunda bulunduk

Bu iki İlçe Milli Eğitim Müdürünün hakkında görevi kötüye kullanmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Aldıkları karar idare mahkemesine taşınmıştır

Ulusal basına kadar yansıyan süreçte yaşanılan bu hukuksuz soruşturmalar ve sürgünlerle, yolsuzluk iddiaları ve ihmallerle alakalı sorduğumuz bütün soruları cevapsız bırakmıştır.


Buradan yetkililere soruyoruz!

1. Bu iki ilçedeki hukuksuzluğun alengirli işlerin eğitim öğretime katkısı var mıdır?

2. Sorularımıza cevap vermek yerine sendika sayfalarımızı engelleyen bu iki ilçe mili eğitim müdürü kendileri ile alakalı bu iddialara ne zaman cevap vermeyi düşünmektedir ?

3. Bu okul müdürünün bulunduğu köydeki muhtarın beyanı ile il dışına sürgün edilen üyemizin idari soruşturmasında baskı ve yönlendirme ile sendika temsilcimizi suçlayan A.G’nin adli soruşturma da bu beyanlarından vazgeçtiğini konusunda Muhakkik Malazgirt ilçe milli eğitim müdürü ne düşünmektedir?

TÖBSEN