Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullara gönderilen güvenlik talimatında, öğretmenlerin asayiş, hırsızlık ve sabotaj olaylarını önlemek için güvenlik memuru olarak görevlendirilmesinin istenmesi 800 bin öğretmeni şoke etmişti

Her okula bir güvenlik görevlisi alınsın!

Yönetim Bilimi Uzmanı ve Müfettiş Doğan Ceylan: Geçen yıllarda hizmetlilere verdiğim bir seminerde ‘Güvenlik sertifikası olan var mı’ diye sordum. Koca salondan bir kişi çıktı. Okul yönetimleri okullardaki hizmetlileri güvenlik elemanı olarak kapıya dikebiliyor. Ama kanunen sertifikası olmadan hizmetli bile kapıda güvenlikçi olarak duramaz. Yarın bir vaka olduğunda sorumlu okul müdürü olur. Bakanlık bayan öğretmenlerden de nöbet ve güvenlik vazifesi istiyor. Ancak bu doğru değil. Temel sorun okulda güvenlik görevlisinin olmaması. 

Okullarda güvenlik görevlisi istihdam edilebilmesi için bakanlığın bütçe ayırması gerekiyor. En azından her okulda bir güvenlik olsa böyle sıkıntı yaşanmaz. Okul polisi uygulaması var bu yaygınlaştırılmalı. En azından dezavantajlı bölgelere bu takviye yapılmalı.

guncelegitim.com