Okullarda şube ve öğretmen seçimini çocukların cinsiyet, yaş dağılımını elektronik ortamda otomatik olarak yapacağız.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin canlı yayında soruları yanıtlayarak yeni eğitim-öğretim yılına dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

ŞUBE VE ÖĞRETMEN SEÇİMİ OTOMATİK OLACAK

"Okullarda şube ve öğretmen seçimini çocukların cinsiyet, yaş dağılımını elektronik ortamda otomatik olarak yapacağız."

Bakan Tekin yaptığı açıklamalarda, gelecek sene için, okul kayıtlarında sınıf, şube, cinsiyet gibi dağılmalar (e-okul listeleri) otomatik yapılacak dedi. Yapılacak olan bu düzenleme sayesinde, öğretmen seçimi, sınıf seçiminin önüne geçilmesi planlanacak diye açıklamada bulundu.

Tekin, ''Okul müdürlerimiz kayıt parası, bağış alma yetkisi yoktur. Okul aile birliklerine bunu (bağış) olarak yapıyor olabilirler. Kayıt için bağış yapmalarını istemiyoruz'' dedi.

Ayrıca önümüzdeki yeni dönemde, 5. sınıflarda yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi verilmesi planlanmaktadır.

 

AÇIK LİSE'YE GEÇİŞİN ZORLAŞTIRILMASI

"12'inci sınıfı okuyan bir öğrenci neden açık liseye gidebilir. Pandemiyle beraber açık lisedeki sınavlar çevrimiçi oldu. Ortaöğretim başarı puanı nedeniyle yüzbinlerce öğrenciyi geride bırakabilecek ortam oluştu. Çevrimiçi sınavlarla ortalamalarını yükselttiler. En basit gerekçelerden birisi bu. Ben Milli Eğitim Bakanı'yım. Milletin benden beklediği şey örgün eğitim çağındaki çocukların okula gitmesini temin etmek. Devletin zorunlu kaldığı halleder öğrencilerin yararlanması için ürettiği bir B planı açık liseler. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak açık liselere bu kadar yoğun gidişin olması benim görevimi yapmadığım demektir. Dolayısıyla bizde bununla ilgili tedbirlerimizi aldık."

"Bu yıl Açık Lise sınavları yüz yüze olacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi online olmayacak."