Proje 2015 Erasmus Teklif Çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansına sunulmuş olup 2015 yılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında hibe almaya hak kazanmıştır.

Projenin amacı okulda görev yapan öğretmenlerin okulda yaşadıkları güçlüklerin Avrupa'da aldıkları eğitimler ve okullarda yaptıkları gözlemler sayesinde üstesinden gelmektir. Ayrıca öğretmenlerin görev yaptıkları okulları her anlamda iyi seviyeye çıkarmak ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Proje kapsamında okul öğretmenleri İngiltere'nin Londra kentinde "Yaratıcı Düşünceyi Geliştirme", Çek Cumhuriyeti'nin Prag kentinde "İnsan Kaynakları Yönetimi" ve "Erken Okul Terkleri-Okul Başarısızlığı" kurslarını almış, İspanya'nın Barcelona, Polonya'nın Krakow ve Norveç'in Oslo kentlerinde okul gözlemi yapmıştır.

Alınan eğitimler ve okul gözlemleri sonrasında okulda ve aynı ilçede çalışan isteyen gönüllü öğretmenlerle bilgilendirme seminerleri düzenlenmiş ve doküman/materyal paylaşımı yapılmıştır. Ayrıca projenin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında web sayfası, facebook sayfası/grubu, video/broşür çalışmaları, okul bilgilendirme panosu oluşturulmuş ve sürekli güncellenmiştir.

Projemize ait detaylı bilgilere arama motorlarında "Geleceğin Işık Saçan Okulları" olarak taratarak ulaşabilirsiniz.

guncelegitim.com