ŞUBE BAŞKANI KARAASLAN'IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

"Her ayın 1'inden itibaren öğretmenlere ödeme yapılması gereken ek ders ücreti bu ay 10 gün geciktirildi. Henüz yapılmayan ek ders ücreti ödemeleri, bayram harcamalarından sıkıntılı günler yaşayan öğretmenleri bir kez daha mağdur etti.

Ekonomik şartların günden güne ağırlaştığı, öğretmenlerin geçim derdine düştüğü bir ortamda Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ödemeleri hâlâ neden yapmadığını merak ediyoruz.

Birçok ilde Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu ödemeleri bayram öncesinde yaptığıyla ilgili çeşitli duyumlar aldık. Fakat Afyonkarahisar’daki öğretmenler diğer illerden farklı olarak hâlâ beklemekte…

Zaten her ayın 1'inden itibaren çeşitli gerekçelerle geciktirilen ve çoğu zaman gerçekleşmesi bir haftayı bulan ek ders ücreti ödemeleri geciktirilerek ne amaçlanmaktadır?

Bu gecikmenin sorumluları Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilmiş midir?

Öğretmenlerin görevleriyle ilgili en ufak aksamada ve aksaklıkta kılıcını sallayan Müdürlük bu konuda öğretmenlere bir açıklama yapacak mıdır?

Geçim derdiyle boğuşan, evini geçindirmeye çalışan, ek ders ücretini alamadığı için ödemelerini aksatmak zorunda kalan öğretmenler hak ettikleri bir ödemeyi daha ne kadar bekleyecektir?

Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nü bu sorulara yanıt vermeye, bu tarz aksamalar konusunda daha duyarlı olmaya, varsa buna sebep olan sıkıntıları derhal gidermeye davet ediyoruz.