17 ilde öğrenci, öğretmen ve velilerle görüşülerek hazırlanan değerlendirme raporunda projenin eğitim-öğretimi olumlu etkilediği, ancak içerikte eksiklikler olduğu belirtiliyor. Öğretmenlerin yüzde 57'si e-içerik ve z-kitapların yetersiz olduğunu düşünüyor. Öğrencilerin yüzde 72'si tabletini her gün okula getiriyor.
 
Pilot uygulaması devam eden Fatih Projesi’yle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan değerlendirme çalışmasında 4 üniversiteden 20 öğretim üyesi görev aldı. Projenin değerlendirmesi, 17 il, 52 okul, 3 bin 994 öğrenci, 768 öğretmen, 147 yönetici ve 1.048 velinin katılımıyla gerçekleştirilerek rapor haline getirildi. Raporda verilen bilgilere göre öğretmenlerin yüzde 85’i etkileşimli tahtayı, görsel ve işitsel öğelerle dersi zenginleştirmek için kullanıyor. Ancak yüzde 57’si, e-içerik ve z-kitapların görsel ve işitsel öğeler bakımından yetersiz olduğunu ifade ediyor. Raporda öğrencilerin yüzde 72’sinin tabletini her gün okula getirdiği, tabletlerin daha çok not almak için kullanıldığı ve öğrencilerin yüzde 66’sının proje sayesinde okula karşı daha olumlu tutum geliştirdiği gibi bilgiler yer alıyor.
 
Raporda, öğrencilerin tablet bilgisayarın ekranıyla yoğun etkileşim içinde olmasının, derse olan dikkatlerini azalttığı tespiti göze çarpıyor. Öğretmenlerin yüzde 43’ü de öğrencilerin tablet bilgisayarlarıyla uğraşmasının sınıf yönetimini zorlaştırdığını söylüyor. Veliler de, projenin öğrencilerin derslere ilgisini artırdığını ancak tabletlerin aile içi iletişimi olumsuz etkilediğini düşünüyor. Görüşme sonuçlarına göre öğrencilerin tablet bilgisayarları akademik faaliyetlerden çok eğlence amaçlı kullanmalarının da bir risk olduğu uyarısında bulunuluyor.
 
Fatih Projesi Pilot Uygulama Değerlendirme Projesi Koordinatörü İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vakur Çifçili, projenin genişletilebilmesi için içerik komisyonları kurulması önerisinde bulunarak, “Bakanlık içerik konusunda özel sektör mantığıyla düşünüp hareket etmeli. Tek başına altından kalkamayabilir. Sınav modülleri yapılıp tabletlere konulmalı.” diyor. Eksiklikleri ortaya çıkarmak istediklerini belirten Çifçili, “Bu seneki tablet ve etkileşimli tahtalar geçen senekilere göre daha iyi. 2015’e kadar bu eksiklikler görülüp önlem alınacak.” değerlendirmesini yapıyor.