Öğretmenlerin, öğrenci fotoğraflarını, ses ve video kayıtlarını paylaşması yasaklandı.Geçitiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı okul yönetici ve öğretmenlerinin sınıf içinde yapılan etkinlikleri videoya çekip, sosyal medyada yayınlanmasının öğrencilerin kişilik gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine etki yapacağından dolayı bu tür girişimlerin engellenmesini ikinci bir yazı göndererek istemişti

PAYLAŞANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM
 
Konuyla ilgili olarak MEB, il milli eğitim müdürlüklerine 'Ses, görüntü ve video paylaşımı' konulu bir yazı gönderdi. Bu durumun uluslararası sözleşmelere, anayasa ve yasalara aykırı olduğunu dile getirilen yazıda, öğrencilerle ilgili her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarının internet ortamında paylaşılmamasını istedi. MEB yazısında, aksi durumda öğretmenler hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı.
 
ÖĞRETMENLER ÖNCEDEN FACEBOOK'A EKLEDİĞİ FOTOĞRAFLARI SİLECEK Mİ?

Öğretmenlerin önceden eklediği fotoğrafları silip-silmeyecekleri konusu belirsizliğini korurken ceza almak istemeyen öğretmenlerin facebook, twitter ve instagram gibi hesaplarından öğrenci video ve resimlerini kaldırmaya başladığı öğrenildi.

OKUL WEB SİTELERİNDEN BAYRAM VE ETKİNLİK FOTOĞRAFLARI DA KALDIRILACAK

Okul web sitelerinden ise paylaşılan ulusal bayramlar, 10 Kasım gibi özel günler ile öğrencilerin etkinlikler, katıldığı turnuva ve yarışmalara dair dosyalar kaldırılacak.

Okul yöneticileri ve öğretmenlerden gelen ilk tepkilere göre uygulamada belirsizlikler var. Okulda yapılan etkinliklerde çekilen bu tür fotoğraf ya da videolardan hangilerinin öğrencilerin gelişimini olumsuz etkileyeceğine kimler nasıl karar verecek belirsiz. Öğrenci velileri bu tür etkinliklerde çocuklarının fotoğrafının paylaşılmasını özellikle istiyor.