Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bir otelde düzenlenen "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada dünyada yaşanan hızlı değişimin birçok sosyal, kültürel sonucu olduğuna fakat Türk aile yapısının, aile kurumunun zaman ve şartların değişimine karşın varlığını sürdürmeye devam ettiğine dikkati çekti.
 
Bakanlık olarak, aile kurumunu güçlendirmek, evliliği teşvik etmek, çocuk sahibi olan anne, babaların yanında olmak amacıyla "doğum yardımı" uygulamasının başlatıldığını hatırlatan Kaya, "Bu uygulama kapsamında, 15 Mayıs 2015 tarihinden günümüze kadar 1 milyon 327 bin 129 anneye, 576 milyon 138 bin 491 lira ödeme yaptık." dedi.
 
Bakan Kaya, doğum yardımı uygulamasının "kardeşi" olarak tanımladığı "çeyiz hesabı" uygulamasına yönelik de şu bilgileri paylaştı:
 
"Bu projeyle yuva kurmak, evlenmek isteyen gençlerimizin, vatandaşlarımızın destekçisi olmak istedik. Bankalarımız şu anda çeyiz hesabına yönelik kampanyalar yürütüyor. Bu çerçevede bugüne kadar açılmış hesap sayısı 13 bin civarında. Bu hesaplarda biriken miktar da yaklaşık 6,5 milyonu geçmiş durumda. İnşallah orta vadede çok daha büyük rakamlara ulaşacağız. Böylece gençlerimizin hem birikim yapmalarına hem de evlerini kurmalarına hep birlikte destek oluyoruz. Devlet olarak katkı yapmış oluyoruz."